Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-kopstuk van zijn stuk door vraag: "Nog niet zo bij stilgestaan"

Heeft Red Bull op dit moment de beste auto ooit uit de geschiedenis van het team? Red Bull-kopstuk Paul Monaghan wordt een beetje overrompeld door die vraag.

Verstappen Monaghan HUngary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull won tot zover dit seizoen alle Formule 1 Grands Prix. De RB19 een goede auto noemen zou een understatement zijn. Als hoofdengineer Paul Monaghan ten overstaan van onder andere RacingNews365 wordt gevraagd of de RB19 de beste ooit is, reageert hij verrast.

"Ik heb die vergelijking eigenlijk nooit zo gemaakt", aldus Monaghan. "In de Formule 1 werk je voortdurend in het moment. Misschien dat als aan het einde van het seizoen blijkt dat we succesvol zijn gebleven, dat we dan eens terugkijken en denken 'wow, dat was echt heel speciaal'."

"Maar op het moment dat je er nog middenin zit, kijk je daar niet op die manier naar", zo vervolgt het technische kopstuk. "Daarvoor volgen de races eigenlijk veel te snel op elkaar. Volgende week staat de volgende GP al voor de deur."

Monaghan geeft aan dat het team zichzelf ook niet de ruimte laat om op die manier enige vorm van zelfgenoegzaamheid erin te laten sluipen: "Misschien proberen we dat op die manier voor te blijven. Er zijn zeker geen interne discussies gaan over 'oh, deze race of dit seizoen was beter dan die andere'."

"We zitten midden in een strijd en elke weekend is een nieuwe uitdaging. Dus in het moment zelf blik je nauwelijks terug."

Als je al zolang ongeslagen bent, neemt de druk op de schouders van het team dan toe? "Voor mij persoonlijk niet. Sterker nog, het is dat ik er voor deze persconferentie aan werd herinnerd dat we Sebs (Sebastian Vettel, red.) record van negen op rij konden evenaren. Anders had ik daar nog niet bij stilgestaan."

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez