Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-kopstuk Wache tekende sterk verbeterd contract

Vorig jaar heeft Pierre Wache, de technisch directeur van Red Bull, een nieuw contract ondertekend. Toch waren er nog steeds geruchten dat de zeer gewilde technicus eventueel zou gaan vertrekken. Voorlopig lijkt de Fransman echter niet naar bijvoorbeeld Ferrari over te gaan stappen.

Pierre Wache Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Pierre Wache lijkt voorlopig, ondanks interesse van verschillende Formule 1-teams, niet aan een vertrek bij Red Bull Racing te denken. De Fransman ondertekende medio 2023 een langdurig contract en RacingNews365 heeft begrepen dat hij in februari nogmaals een sterk verbeterd contract heeft ondertekend bij het team van Max Verstappen.

Dat hagelnieuwe contract zal de Fransman tot en met het einde van 2028 aan Red Bull verbinden. Daarmee lijkt Wache een duidelijk signaal te hebben afgegeven richting de andere, geïnteresseerde teams. Vooral Ferrari leek volgens Italiaanse media in 2023 zeer geïnteresseerd te zijn in de diensten van Wache. Met het verbeterde contract lijkt een verhuizing naar Maranello echter niet aanstaande. Ongetwijfeld zal de Scuderia de komende tijd haar pijlen dan ook volledig op Adrian Newey richten. De topontwerper trekt begin 2025 de deur achter zich dicht bij Red Bull.

Wache neemt op zijn beurt de verantwoordelijkheid op zich voor de ontwikkeling van de gloednieuwe 2026-bolide. De afgelopen jaren werd de Fransman steeds vaker aangewezen als hét technische brein achter de successen van Red Bull Racing. Toch zal ook de inbreng van Newey groot zijn geweest, zeker gezien het megasalaris dat de beroemde technicus de afgelopen jaren verdiende. Voor Wache breekt daarom dan ook een belangrijke periode in zijn carrière aan. De ogen van de fans zullen volledig op hem gericht zijn.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola