Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Red Bull-kopstukken reageren lovend op verlengde samenwerking met Honda

Christian Horner en Helmut Marko zijn uiterst tevreden met de verlenging van de samenwerking tussen Honda en Red Bull. De komende jaren zal de Japanse motormaker Red Bull blijven assisteren in de Formule 1.

Verstappen Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Honda en Red Bull zullen tot en met het Formule 1-seizoen van 2025 samenwerken, zo werd op dinsdag na de GP van Hongarije bekendgemaakt door het team. De Japanse motorleverancier stopte na 2021 met zijn activiteiten in de koningsklasse, maar bleef nog wel nauw samenwerken met Red Bull Powertrains om de motoren voor Red Bull en AlphaTauri te verzorgen.

Deze samenwerking blijft nu bestaan tot en met 2025. Een jaar later krijgt de F1 te maken met nieuwe motorreglementen. Helmut Marko en Christian Horner zijn erg dankbaar voor het harde werk van Honda. "We willen Honda bedanken voor de positieve samenwerking en we zijn blij om ons partnerschap in de F1 voor te zetten, met de motoren geleverd door Honda", looft Marko.

"We hebben tot nu toe een succesvolle samenwerking met het winnen van het coureurskampioenschap van 2021 en het leiden van beide kampioenschappen dit jaar. Ons doel is het veiligstellen van beide titels in 2022."

Horner en Honda lovend over samenwerking

"Het partnerschap met Honda is erg succesvol geweest en we zijn dan ook blij dat we het voort kunnen zetten tot het einde van het huidige tijdperk met de motorregels", aldus Red Bull-teambaas Horner over de verlengde samenwerking met Honda. De twee partijen zullen na dit seizoen nog drie seizoenen met elkaar verbonden zijn.

Koji Watanabe, president van Honda Racing Corporation (HRC), vond het een logische keuze om de samenwerking voort te zetten. "Wij hebben toegestemd om Red Bull Powertrains in de F1 te helpen via HRC na de vraag van het team om de samenwerking te verlengen. Opnieuw gebruiken wij onze bezigheden in de koningsklasse voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën en het verbeteren van onze werkkracht."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken