Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-kopstukken zien een andere Verstappen: "Dat kwam er dit jaar nog bij"

Red Bull-kopstukken Rob Marshell en Paul Monaghan hebben niets anders dan lovende woorden over voor Max Verstappen na het verzilveren van zijn tweede wereldtitel. Ze zien een verschil tussen de Verstappen van nu en de Verstappen van een jaar geleden.

Er zit een wereld van verschil tussen de eerste en de tweede wereldtitel van Max Verstappen. Bij de eerste titel moest de Nederlander letterlijk tot aan de laatste ronde van de laatste race vechten voor de befaamde trofee. Dit seizoen won de Red Bull-coureur de titel al met nog vier Grands Prix te gaan. Verstappen wist dit seizoen tot dusver twaalf Grands Prix-overwinningen op zijn naam te zetten en in veertien van de achttien races stond hij op het podium. Chief Engineering Officer Rob Marshall heeft niets anders dan lovende woorden over voor de tweevoudig wereldkampioen en zijn dominante seizoen. "Hij is echt uitzonderlijk geweest dit seizoen. Hij was zo goed als foutloos. Hij benaderde iedere race als: gaan met die banaan en op naar de volgende", zo is hij te horen in de F1 Nation podcast.

Verstappen toen en nu

Red Bull-Chief Engineer Paul Monaghan zag dit jaar een ander Verstappen dan in het jaar dat hij streed voor de eerste titel, in een positieve zin wel te verstaan. "Mijn observatie is dat ik een meer zelfverzekerde Max heb gezien over zijn eigen prestaties", begint Monaghan. "Teleurstellingen in Bahrein en Australië brachten hem niet van de wijs. Je ziet een soort kalmte in hem, iets wat er in het verleden niet altijd was." "Vorig jaar was een turbulent jaar in strijd met Lewis en Max bleef maar strijden. Dit jaar heeft hij een ongelooflijk niveau van bekwaamheid en competentie laten zien. Dus ik zag een volwassenere Max die beter dan ooit tevoren heeft gereden. Hij was ook vorig jaar briljant, maar dit jaar kwam er kalmte en zekerheid bij", aldus Monaghan.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi