Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull krijgt complimenten voor 'heldere' Verstappen-keuze: "Dat hoort bij het spel"

Red Bull Racing baarde opzien met de opmerking bij de stewards dat ze Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Canada bewust naar de pitstraat lieten rijden om een safety car te voorkomen en de eerste plaats van Max Verstappen te beschermen. Kees van de Grint snapt die keuze van Red Bull heel goed, vertelt hij in een interview met RacingNews365.

Verstappen race Canada
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez ontving na afloop van de Grand Prix van Canada een gridstraf van drie plaatsen voor de komende race in Spanje. Hij crashte in de slotfase van de race in Montreal en beschadigde daarbij zijn achtervleugel. In plaats van zijn auto in de muur te laten staan en te worden weggesleept, parkeerde hij zijn auto in de garage.

Volgens de stewards ging dat echter tegen de reglementen in, waardoor hij een forse straf kreeg. De Mexicaan reed met zijn onveilige auto op de baan, Red Bull Racing moest een boete van 25.000 euro betalen en Perez kreeg zijn gridstraf. Kees van de Grint heeft daar in gesprek met RacingNews365 een duidelijke mening over. "Dat is absurd. Dat is pure willekeur. Je ziet er een met een kapotte voorvleugel rijden, een paar races geleden reed er eentje met een los wiel. En we hebben natuurlijk dat bizarre incident gehad tussen Esteban Ocon en Pierre Gasly. Daar wordt een straf voor gegeven en voor een ander incident niet. Wat was er nou gevaarlijk aan en wat had hij dan moeten doen?", zo vraagt Van de Grint zich hardop af na het incident van Perez.

Door zijn ritje terug naar de pits verloor Perez flink wat carbon, maar volgens de voormalig Bridgestone-man gebeurt dat veel vaker. "Maar er ligt toch vaak genoeg carbon op de baan als er wat is gebeurd? Daar wordt geen straf voor gegeven. Ik vond dit absolute willekeur."

Red Bull is wakker

Red Bull besloot om Perez bewust naar binnen te halen om zo te voorkomen dat er een safety car op de baan zou komen. Niet veel later werd kwam die safety car toch de baan op door het incident tussen Carlos Sainz en Alexander Albon, waardoor de voorsprong van Verstappen als sneeuw voor de zon verdween.

Van de Grint snapt de actie van het Oostenrijkse team wel om Perez binnen halen, om vervolgens Verstappen te beschermen. "Die auto was te besturen. Dat er dan wat af valt, dat kan ook tijdens de race gebeuren, want hoe vaak ligt dat niet op de baan? Als dan de stewards besluiten om een safety car of een rode vlag uit te geven, dat is aan hen. Maar om dan die coureur te bestraffen, dat vind ik absoluut belachelijk."

Hij vervolgt: "Als ze zeggen: kom maar binnen toe, zodat er geen kraan hoeft te komen om die auto daar weg te halen, dan snap ik dat. Maar dat hoort ook bij het spel. Er zijn zoveel factoren in de Formule 1. Het laat ook zien hoe wakker het team is, want die zien dat gelijk in. Je kan ook emotioneel worden en zeggen: goh, die auto staat in de muur en dat kost zoveel. Maar zij denken gewoon helder na. Kijk: als hij daar blijft staan, kan dat het een en ander veroorzaken. En dat is ongunstig voor de man die eventueel voor ons de race gaat winnen. Dus ik snap dat wel", zo sluit Van de Grint af, doelend op Verstappen.

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen