Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull krijgt extra bedenktijd van Renault F1

Renault heeft de deadline waarop Red Bull moet aangeven of het met hen verder wil opgeschoven. Waar Red Bull voorheen op 15 mei de intenties kenbaar moest maken, ligt die deadline nu op 31 mei.

"We werken al twaalf jaar samen en we willen graag met Red Bull verder. We willen ze tegemoet komen door ze wat meer tijd te bieden", aldus Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met het Franse Auto hebdo. Red Bull krijgt dus ruim twee weken extra de tijd van Renault om een keuze kenbaar te maken voor 2019. Het Brits-Oostenrijks team verkeert in de luxe positie te kunnen kiezen voor Renault- of Honda-motoren, maar kiest ervoor de ontwikkeling van beide krachtbronnen af te wachten, liefst tot ver na de meimaand.

Renault wil echter niet zo lang wachten en hoewel de deadline ruim twee weken is verschoven, dringt de tijd dus nog steeds voor Red Bull. "We kunnen na 31 mei gewoon niet garanderen dat we in 2019 ook daadwerkelijk motoren aan Red Bull kunnen leveren" , zo legt Abiteboul uit. De Fransman moet nu al weten of het in 2019 in totaal twee of drie teams van motoren moet voorzien, zodat hij tijdig de juiste onderdelen bij de Franse constructeur daarvoor kan afnemen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"