Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Red Bull krijgt 'overlevingsadvies' na vertrek Newey

Adrian Newey vertrekt in het eerste kwartaal van 2025 bij Red Bull, waarmee er een einde komt aan zijn lange samenwerking met het team uit Milton Keynes. Martin Brundle, voormalig F1-coureur en hedendaags analist van Sky Sports, denkt dat er één belangrijk aspect is voor Red Bull om niet als een kaartenhuis in elkaar te storten.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ex-Formule 1-coureur en hedendaags analist Martin Brundle denkt te weten waar de sleutel ligt voor Red Bull, wil het ook na het vertrek van Adrian Newey het snelste team blijven in de Formule 1. Het team van Max Verstappen bevestigde eerder deze week dat Newey zijn betrokkenheid bij het F1-team heeft teruggebracht, in afwachting van zijn volledige vertrek in het eerste deel van 2025.

Newey wordt algemeen beschouwd als een van de grootste ontwerpers uit de geschiedenis van de Formule 1 en wordt in verband gebracht met een overstap naar Ferrari. Reflecterend op het belangrijkste verhaal van de week, benadrukt Brundle de kracht die Red Bull bezit met zowel Newey als Verstappen in zijn arsenaal.

"Het woord genie wordt vaak gebruikt en daar ben ik het zeker mee eens," vertelde hij bij Sky Sports. "Adrian Newey had de gewoonte om bij een team te komen en vroeg of laat beginnen ze veel wereldkampioenschappen te winnen. Hij heeft een grote kijk op aerodynamica in het bijzonder. Hij is een heel slimme man."

"Er was geen twijfel mogelijk, als je een Formule 1-team zou beginnen, zouden Adrian Newey en Max Verstappen de beste twee mensen zijn - of zeker op mijn lijst. En Red Bull had ze gewoon allebei," zo redeneert Brundle.

Verstappen en continuïteit sleutel tot succes

Verstappen wordt ook in verband gebracht met een overstap naar een ander team. Van Mercedes-teambaas Toto Wolff is bekend dat hij achter de handtekening van de Nederlander aan zit. Met de radicale regelwijziging die in 2026 op de planning staat, is het de eerste keer dat Red Bull een nieuw tijdperk in gaat, zonder dat Newey toezicht houdt op de technische afdeling.

Als Red Bull erin slaagt om naast Verstappen ook zijn andere topmensen te behouden, dan steunt Brundle Red Bull om haar competitieve positie in de pikorde te behouden. "Dus voor mij is het belangrijkste element of er een leegloop van ander personeel plaatsvindt? Ik weet het niet zeker," voegde Brundle eraan toe.

"Ik denk dat er een heleboel kopstukken, technisch vaardige mensen en andere personen binnen het team zullen zijn die denken, 'wow, dit is onze kans om te bewijzen dat we dit echt kunnen, het draait niet alleen om Adrian Newey'.Dus ik denk dat zolang ze Max Verstappen niet verliezen, het geen instortend kaartenhuis wordt, met veel ander belangrijk personeel. Ik denk dat ze het wel overleven", zo sluit Brundle af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'