Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull-kritiek op Perez na uitvalbeurt: "We hadden het nog zó gezegd"

Sergio Perez probeerde het in de eerste bocht buitenom bij George Russell, maar het eindigde in tranen. De Mexicaan kwam in aanraking met de Mercedes-coureur, waarna hij spinde en in het grind terecht kwam. Hij kon zijn weg weliswaar nog vervolgen, maar de schade bleek te groot te zijn om nog een rol te kunnen spelen.

Perez gravel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sergio Perez probeerde het in de eerste bocht buitenom bij George Russell, maar het eindigde in tranen. De Mexicaan kwam in aanraking met de Mercedes-coureur, waarna hij spinde en in het grind terecht kwam. Hij kon zijn weg weliswaar nog vervolgen, maar de schade bleek te groot te zijn om nog een rol te kunnen spelen.

Helmut Marko snapt niet dat zijn coureur het probeerde in die bocht, want het was de Red Bull-mannen nog zo op het hart gedrukt om dat niet te doen. "Voor de start hebben we het nog gezegd: in die bocht niet buitenom gaan. Dat gaat niet", zucht Marko bij Sky Sports.

"Dit was gewoon onnodig. Dat hebben we eerder al gezien. Het werkt niet. Daarna was de auto beschadigd en had het geen zin meer verder te rijden", zucht de Oostenrijker.

Horner kreeg flashbacks

Horner was minder kritisch en zag de lol er wel een beetje van in. Hij dacht terug aan 2020. "Mercedes vindt het niet leuk volgens mij als onze bolides buitenom gaan in bocht vier!", grapt hij. "Het was zonde, want je zag dat Checo voor (Russell, red.) lag. Het is bijna een perfecte nabootsing van het incident met Lewis en Albon een paar jaar geleden. Het is zonde dat we daar niet meer ruimte kregen."

Al met al was het een middag om te vergeten voor Checo. "Het is frustrerend. Mercedes buitenom inhalen in bocht vier, dat gaat niet altijd goed bij ons. Helaas was de schade significant. Er was veel schade aan de vloer. Hij zou misschien op twee ronden achterstand zijn geëindigd, dus dat had geen zin. We konden beter de kilometers besparen", aldus de teambaas.

Had Perez beter eieren voor zijn geld gekozen toen hij het probeerde bij Russell? "Hij had zo'n goede run na bocht drie op weg naar bocht vier, dus als coureur wil je daar voor gaan. In die bocht ben je echter zeer afhankelijk van de coureurs aan de binnenkant, die je de ruimte moet geven. Het is een groot risico in die bocht, zeker buitenom."

De vraag is wat Perez had kunnen doen in de strijd met Ferrari. Horner denkt dat Perez op het podium had gestaan. "Ferrari had de snellere bolide en ze waren beter qua bandenslijtage. Checo had echter op het podium gestaan als hij niet was uitgevallen", aldus de Brit.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen