Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull laat haar oog vallen op Alonso-talent

De zeventienjarige Josep Maria "Pepe" Marti Sobrepera doet tot nu toe goede zaken in het FIA Formule 3-kampioenschap. Dit valt ook op bij het team van Red Bull. De jonge Spanjaard werd afgelopen weekend na zijn thuisrace gespot in gesprek met Helmut Marko.

Pepe begon in 2016 op elfjarige leeftijd met karten. Amper twee jaar later tekende hij bij Tony Kart en won hij het Spaanse kartkampioenschap in de juniorcategorie. Hij reed hier voor het team van Fernando Alonso en wordt nu nog steeds begeleid door het managementbureau van de tweevoudig wereldkampioen.

Een veelbelovend seizoen tot nu toe

Dit is zijn tweede seizoen in de Formule 3 voor Campos Racing. Hij had een relatief teleurstellend seizoen in 2022, waar hij op de 26e plek in het kampioenschap eindigde. Dit jaar ziet er al veel beter uit voor de Spanjaard. Hij won de sprintrace in Bahrein, de spintrace in Monaco en de hoofdrace afgelopen weekend in Barcelona. Tijdens de podiumceremonie was Fernando Alonso aanwezig om zijn pupil te feliciteren.

"Ik houd hem al lange tijd in de gaten"

Net als Clement Novalak uit de Formule 2 valt Pepe Marti dus onder de hoede van Fernando Alonso. Kort na de race werd de Spanjaard gefotografeerd aan de tafel voor de Red Bull hospitality unit, samen met Helmut Marko. Helmut is naast adviseur ook directeur van het Red Bull Junior Team, het programma van Red Bull Racing voor veelbelovende jonge coureurs. De Spaanse media ging hierna gelijk op de directeur af om hem naar Pepe Marti te vragen. Toen Helmut gevraagd werd of er kans is voor Pepe om de nieuwe aanwinst de worden van de jonge coureursacedemie, antwoordde hij kort en krachtig: "Ja", met een simpel knikje. "Hij is erg goed", geeft de Oostenrijker toe. "Ik volg hem al een lange tijd, niet alleen vandaag. Ik houd hem al in de gaten sinds hij naar de Formule 3 is overgestapt. Zijn verbetering is significant", aldus Marko.

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht