Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull laat zich niet afleiden door 'strategisch' verspreiden van geruchten

Christian Horner is er zeker van dat Red Bull geen zware straf krijgt voor het mogelijk overtreden van het budgetplafond in 2021. De teambaas van de Oostenrijkse renstal vermoedt dat de geruchten hierover verspreid zijn om het team af te leiden.

De afgelopen tijd wordt er in de Formule 1 veel gepraat over Red Bull (en Aston Martin) en het overschrijden van het budgetplafond van 2021. Vooralsnog zijn het nog geruchten, want het officiële rapport van de FIA omtrent de budgetten van vorig jaar komt pas maandag naar buiten. Dit zou eerder al zijn gedeeld met de teams, maar de woensdag voor de GP van Japan werd dit uitgesteld. "We hadden de certificaten eigenlijk al op woensdag verwacht, of er in ieder geval op gehoopt", zegt teambaas Christian Horner tegen Sky Sports . "Maar dat is nu vertraagd voor alle teams en de FIA heeft duidelijk deze keuze gemaakt. We moeten dus wachten op wat er maandag wordt gezegd, maar wij zijn er heilig van overtuigd dat we ons aan de regels van het budgetplafond hebben gehouden."

Afleidingsspel van teams als Mercedes en Ferrari?

Ook tijdens het Grand Prix-weekend van Japan wordt er binnen de paddock genoeg gepraat over Red Bull en het budgetplafond. Horner vindt het jammer, vooral nu Max Verstappen op matchpoint staat in het land van Honda. "Het is een groots weekend voor Max. Het is een mogelijkheid en weer matchpoint voor hem. Dat is het enige waar wij ons op focussen." Horner zegt weinig last te hebben van de geruchten omtrent Red Bull, die volgens hem mogelijk strategisch de wereld in zijn geholpen. "Om eerlijk te zijn denk ik dat alle geruchten over alle andere onderwerpen (dan het raceweekend, red.) wel eens gefabriceerd kunnen zijn als een soort afleiding. We zijn gewoon blij met waar we staan en wat onze inzending voor het budgetplafond is", aldus de teambaas van Verstappen en Sergio Perez.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden