Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull lacht zich rot om Mercedes nadat Wolff steun uitspreekt in Honda-kwestie

Afgelopen week sprak Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn steun uit voor een controversieel idee van Red Bull. Het team van Max Verstappen en Alexander Albon is daar niet verbaasd over en denkt dat er meer meespeelt dan alleen maar collegialiteit van de kant van Mercedes.

Horner Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Red Bull wil graag dat de ontwikkeling van de motoren wordt bevroren vanaf 2022, omdat Honda weggaat uit de sport. Toto Wolff zou het niet erg vinden als de grote rivalen van Mercedes dat idee er door weten te drukken. Dat leidt tot lachende gezichten bij Red Bull, die denken dat de steun vooral uit eigen belang is.

Op maandag werd er in Portugal vergaderd over de toekomst van de sport. Vooral het thema motoren stond rood omringd op de agenda. Na de plotselinge aankondiging van Honda, dat bekend maakte de sport na 2021 te verlaten, gingen de alarmbellen bij Red Bull, maar ook bij de andere partijen af.

Want als Honda de sport zou verlaten, waarom zouden andere motorleveranciers dat voorbeeld dan niet kunnen volgen? De huidige, peperdure motorformule moet snel worden aangepast. Dat zou pas in 2026 gebeuren, maar die datum wordt nu misschien wat naar voren gehaald.

Verder wil Red Bull dus een ontwikkelingsstop, zodat het door kan gaan met de Honda-motoren. Volgens het team is dat de enige reële optie, want wederom een klantenteam worden zien ze niet zitten. De welwillendheid van Mercedes om de ontwikkeling daadwerkelijk te bevriezen is fijn, maar volgens teambaas Christian Horner zit er meer achter die gedachte, zo vertelt hij tegenover RacingNews365.

"Zo vaak gebeurt het niet dat Toto het met Red Bull eens is", lacht de Brit. "Al is het natuurlijk niet vreemd dat hij hier wel mee in wil stemmen, aangezien ze momenteel de beste motor in de sport hebben", knipoogt de teambaas van Verstappen. "Waarom zou je dan tegen het bevriezen van de ontwikkeling van de motor zijn?

Natuurlijk draait het om meer dan alleen Red Bull, erkent ook Horner. "Het gaat om de sport in zijn geheel, het draait ook om het grote plaatje. Er moeten stappen worden ondernomen op het gebied van de motor. Het is een belangrijk onderwerp, dat ook buiten de Formule 1 in de auto-industrie speelt."

Maar de steun van Mercedes kan Red Bull in ieder geval in haar zak steken, al moet Horner er wel hard om lachen. "Toto zal er denk ik alles aan doen om ons niet van een motor te hoeven voorzien, dus ik ben hem heel dankbaar voor zijn onverdeelde steun!", zo sluit hij sarcastisch af.

Met medewerking van Dieter Rencken.

De stoelpoten van Albon wankelen en Verstappen heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor Nico Hulkenberg. Hoe lang laat Red Bull Albon nog spartelen? Dat en meer wordt er door autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes