Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Red Bull lijkt eigen strategische koers te varen in GP Oostenrijk

Wat is de snelste route naar de finish in de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk? Pirelli geeft een voorzet, waarna het aan de teams is om de gewezen route wel of niet te volgen.

Verstappen McLaren Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Niet voor het eerst is Max Verstappen als Red Bull-éénling volledig op zichzelf aangewezen in de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk. Sergio Perez start te ver naar achteren om een rol van betekenis te kunnen spelen en dus zal Verstappen zelf het verschil moeten maken. Is het niet op snelheid, dan toch op een betere strategie.

Kijken we naar de banden die de coureurs nog tot hun beschikking hebben, zien we dat Red Bull net een wat andere koers lijkt te varen. Max Verstappen en Sergio Perez hebben allebei twee nieuwe sets harde banden tot hun beschikking en één nieuwe set medium banden. De directe concurrenten hebben allemaal twee nieuwe sets medium banden, terwijl Lando Norris en Oscar Piastri het moeten doen zonder nieuwe harde banden.

			© Pirelli
	© Pirelli

Kijken we hieronder naar de ideale strategie volgens Pirelli, dan gaat die daadwerkelijk uit van een race waarbij twee keer de medium banden worden aangesproken. Echter, een medium-hard-hard zou helemaal niet zoveel langzamer zijn.

Krijgen we een race met strategische verschillen? Het lijkt er, te oordelen aan bovenstaande, wel degelijk op. Veel zal afhangen ook van in hoeverre de coureurs veel van hun banden moeten vergen in gevecht. Kan Verstappen wegrijden bij zijn achtervolgers, dan heeft hij wellicht de marge om wat zuiniger met zijn banden om te springen, maar moet hij net als op zaterdag het gevecht vol aangaan, dan is het weer aan ander verhaal.

			© Pirelli
	© Pirelli

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'