Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Red Bull-lotgenoot Gasly: "Dat is momenteel Perez' zijn grote probleem"

Sergio Perez is na een sterke seizoenstart in een diep dal terecht gekomen. Pierre Gasly, die zelf in 2019 opzij werd geschoven door Red Bull, ziet dat de Mexicaan momenteel één groot probleem heeft.

Sergio Perez British
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat is er toch met Sergio Perez aan de hand? De Red Bull-coureur begon voortvarend aan het Formule 1-seizoen, maar heeft in de laatste zes races maar vijftien punten gepakt. Ook in Groot-Brittannië ging het niet al te best met een spin in de kwalificatie en de zeventiende plaats in de race. Daardoor neemt de druk alleen maar toe.

Pierre Gasly weet een beetje hoe het is om zo onder druk te staan bij Red Bull. De Fransman startte in 2019 aan een avontuur als teamgenoot van Max Verstappen, maar werd na een half jaar alweer teruggezet naar Toro Rosso. Zijn prestaties werden niet goed genoeg geacht, met een harde degradatie tot gevolg. Maar hoe kijkt Gasly naar de huidige situatie van Perez?

"Allereerst verschilde mijn situatie enorm ten opzichte van Perez", stelt Gasly tegenover onder meer RacingNews365. "Maar ik denk dat hij momenteel flink onder druk staat. Ik weet niet zo goed wat ik er over moet zeggen, want iedereen weet dat Checo een goede coureur is. Uiteindelijk is zijn grote probleem dat hij niet het goede gevoel heeft in de auto."

En dat zorgt voor een deuk in het vertrouwen, denkt Gasly. "Als je je sterk voelt in de auto en de om een of andere reden een keer een slecht weekend hebt, keer je het volgende weekend terug, voel je je goed, rijd je sterke ronden en denk je er niet eens aan. Checo lijkt echter niet in staat om er performance uit te halen, maar ik weet niet of dat door hem of het team komt. Het is wel duidelijk dat er nu iets mist tussen de beide partijen."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije