© Getty Images / Red Bull Contentool

Nieuwsoverzicht

'Red Bull maakt strategische fout'

08 mrt. 2018 14:06 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull maakt een fout door niet voor dezelfde smeermiddelen en brandstof te kiezen als motorleverancier Renault. Dat stelt Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Toto Wolff adviseert Red Bull dezelfde brandstof te gebruiken als Renault

Red Bull maakt gebruik van de brandstof en olie van ExxonMobil. Dat terwijl het team waarvan ze de motoren afnemen, Renault, samenwerkt met BP/Castrol. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff slaat Red Bull strategisch de plank mis door voor een eigen leverancier te kiezen.

"Het is fout om om commerciële redenen te kiezen voor een bepaalde partij", aldus Wolff in gesprek met Motorsport. "Je kan beter kiezen voor dezelfde brandstof en olie als het fabrieksteam. Als je andere middelen gebruikt, heb je daar andere motorafstellingen voor nodig."

"Het is toch veel makkelijker en leerzamer om die configuraties onderling op elkaar af te stemmen. Dat is immers de configuratie waarin de motor op de testbank getest wordt."

"ExxonMobil levert ongetwijfeld prachtige producten af, net als alle andere leveranciers op de markt. Het is in mijn ogen echter strategisch fout om af te wijken van de keuze die het fabrieksteam hierin maakt."

De teams waar Wolff met Mercedes motoren aan levert, maken allemaal gebruik van dezelfde olie en brandstof als het fabrieksteam, namelijk Petronas. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen