Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull-medelijden met Perez naast Verstappen: "Ondergeschikt"

Dit jaar staat er geen maat op Max Verstappen, maar eigenlijk is hij al sinds 2018 heer en meester bij Red Bull en is hij met afstand de sterkste binnen de renstal. Christian Horner heeft het te doen met Sergio Perez en zijn voorgangers.

Daar waar Sergio Perez niet altijd het maximale uit zijn Red Bull-bolide weet te persen, presteert teamgenoot Max Verstappen week in week uit optimaal. In de eerste seizoenshelft liet de Nederlander slechts 22 punten liggen en scoorde hij verder maximaal. Hoe kan het verschil toch zo groot zijn met zijn teamgenoten? Het is een vraag die Christian Horner, teambaas bij Red Bull, poogt te beantwoorden.

"Max heeft dat gevoel voor de auto, voor de beperkte grip. Hij heeft zoveel vertrouwen in zichzelf en zijn eigen kunnen. Het vermogen om er meteen te staan, kijk maar als hij voor het eerst op een circuit rijdt. Zijn eerste rondetijd van de dag is dan vaak twee à drie seconden sneller dan die van de rest", jubelt Horner In de ESPN Unlapped Podcast.

Hij vervolgt zijn lofzang. "Zodra er een klein beetje regen valt, dan opeens boem, zorgt Verstappen voor een gat. Hij heeft een enorm natuurlijk gevoel voor de auto en snapt wat deze nodig heeft om er het maximale uit te kunnen halen. Dat is fascinerend om te zien, want hij past zich zo snel aan een situatie of de omstandigheden aan."

Arme teamgenoten

Dit jaar is het Perez die van het kastje naar de muur wordt gestuurd. In het verleden waren het Alex Albon, Pierre Gasly en in mindere mate Daniel Ricciardo. Horner is van mening dat je als teamgenoot van Verstappen eigenlijk niet naar hem moet kijken, maar je op jezelf moet richten.

"Het is zwaar om Max zijn teamgenoot te zijn. Ik denk dat het de zwaarste baan is in de Formule 1. Het niveau dat hij aantikt, dat kunnen de andere F1-coureurs in deze auto denk ik niet evenaren. Daarom is het zo lastig om zijn teamgenoot te zijn. Mentaal moet je heel erg weerbaar zijn om daar mee om te kunnen gaan."

"Dat tweede Red Bull-zitje is een lastig zitje", vervolgt Horner, die complimenten over heeft voor Checo. "Je moet niet in de gaten houden wat Max doet en gewoon zo hard mogelijk rijden. Max' teamgenoot zijn, zal nooit een makkelijke taak zijn. Checo heeft het de laatste tweeënhalf jaar heel goed gedaan, om te bereiken wat hij heeft bereikt. Dat vergt een geweldige mentale weerbaarheid."

"Niet alleen moet hij constant naar de data staren, maar ook moet hij elke week opnieuw de vragen van de media aanhoren: 'Waarom ben je niet van het niveau van je teamgenoot?' Niemand is op het niveau van Verstappen. Perez staat nog steeds op P2 in het kampioenschap, met veertig punten voorsprong op P3, twee overwinningen en een viertal tweede plaatsen. Een degelijk seizoen, maar vergeleken met Max is het ondergeschikt."

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Net binnen

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in