Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull met de billen bloot - dit hield men verborgen aan de auto van Verstappen

Red Bull stuurde op woensdagmorgen Max Verstappen de baan op met de nieuwe Red Bull RB20. En ja, die zag er toch wel wat anders uit dan we eerder zagen.

Red Bull Floor detail RB20
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts/RN365

Bij de launch leek Red Bull namelijk volledig te zijn afgestapt van de horizontale luchtinlaten die al jaren weliswaar smaller werden, maar nog altijd wel gemeengoed waren. In plaats daarvan leek men te kiezen voor een verticale luchtinlaat die direct aan het chassis (ter hoogte van de cockpit) bevestigd was, maar in Bahrein lijken we een combinatie te zien.

Want foto's tonen aan dat de horizontale inlets toch zeker niet in zijn geheel dicht zijn gewerkt. Ja, ze zijn wel wéér smaller geworden - een brief past er nog wel doorheen, een brievenbuspakketje wordt al wat lastiger. Grote verschil met vorig jaar: de naar voren geschoven onderlip is een naar voren geschoven bovenlip geworden.

Nieuwe vloer RB20

Verder zien we een veel meer geraffineerde vloer (zie hieronder), daar waar we het voorheen moesten doen met een vloer die aan weerszijden werd afgebeeld als één rechte, doorlopende lijn.

We zien halverwege de lengterichting weer tal van opstaande vinnetjes, waarschijnlijk bedoeld om 'draaikolken' van lucht te creëren die als zodanig de vloer aan weerszijden afsluiten, zodat de lucht niet onder de vloer vandaan ontsnapt, want dat zou een verlies van de efficiëntie van het ground effect betekenen.

			© Michael Potts/RN365
	© Michael Potts/RN365

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China