Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Red Bull tactisch met een hand op de rug gebonden vanwege Gasly"

Dat Pierre Gasly in de eerste Grands Prix van 2019 moeite had om zijn draai te vinden bij Red Bull Racing is een understatement. Na de Chinese wedstrijd lijkt de 23-jarige Fransman zich nog steeds lichtjaren achter teammaat Max Verstappen te bevinden. Volgens voormalig F1-coureur en huidig analist Martin Brundle is dat een probleem voor het team.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens de 59-jarige Brit, die in zijn Formule 1-carrière 158 maal aan de start van een race verscheen en negen podiumplaatsen (geen zeges) wist te scoren, heeft Red Bull-Honda minder tactische mogelijkheden door het uitblijven van prestaties aan Gasly's zijde.

"Gasly had in China een betere dag, hij finishte als zesde en wist op de valreep het bonuspunt voor de snelste raceronde te grijpen. Dat is goed voor zowel de rijder als het team", meent Brundle in zijn column voor Sky Sports. "Desalniettemin reed hij ver achter collega Verstappen. Daardoor is Red Bull Racing met één hand op de rug gebonden wat betreft tactische overwegingen."

Brundle waarschuwt Gasly dat hij niet ál te lang achter kan blijven. "Red Bull Racing tolereert het maar een tijdje", wijst de Brit naar het verleden, waarin de Oostenrijkse stal Daniil Kvyat al eens offerde ondanks dat deze in de derde race van het jaar op het podium had gestaan.

Na drie Grands Prix heeft Gasly dertien WK-punten, de teller van Verstappen staat inmiddels op het driedubbele: de Nederlander heeft er 39 stuks.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Breaking 'Voortbestaan F1 in gevaar door coronavirus'