Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull met grote upgrade naar Grand Prix Spanje

Het team van Red Bull Racing is momenteel niet opgewassen tegen Mercedes en Ferrari, maar daar moet op korte termijn verandering inkomen. In Bakoe heeft het team de beschikking over een verbeterde Honda-motor, maar de echte stap moet in Spanje komen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Bij de volgende Grand Prix, die van Spanje, neemt Red Bull een grote aerodynamische upgrade voor de RB15's van Max Verstappen en Pierre Gasly mee. Het moet ervoor zorgen dat het chassis op het gewenste niveau is en Red Bull weer toonaangevend is op dat vlak. Met het nieuwe pakket moet Verstappen serieus kunnen strijden met Ferrari en Mercedes.

Voordat het team naar Spanje afreist staat dit weekend eerst nog de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma. "We hebben in Bakoe een verbeterde motor bij, die ook wat meer pk's levert. Het is geen significante stap, deze moet in Barcelona komen over twee weken met onze grote update voor het chassis."

In Bakoe moet Verstappen het wederom opnemen tegen de Mercedessen en Ferrari's, waarbij laatstgenoemde als favoriet te boek staat. De derde sector meer daarin een stuk van liefst 2,2 kilometer volgas is in het voordeel van Sebastian Vettel en Charles Leclerc. Marko verwacht geen pole voor Verstappen, maar wel dat hij in staat moet zijn om te knokken voor de posities op de tweede startrij.

"Het belangrijkste is om hier een goede balans te vinden tussen de rechte stukken, waarop topsnelheid belangrijk is, en de langzamere bochtige passages. Als we de juiste compromis vinden dan moet een tweede startrij er in zitten", laat de teamadviseur optekenen in de Kronen Zeitung.

De Oostenrijker verwacht Ferrari in Bakoe vooraan: "Ze hebben dit seizoen last van twee dingen: teamorders en het niet goed werkend krijgen van alle bandencompounds. Als ze erin slagen om in Bakoe de banden goed werkend te krijgen, dan gaan ze als een raket."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen