Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull moet alle zeilen bijzetten: "Vechten héél hard voor de winst"

Zo dominant als Red Bull in 2023 was, is het team dit jaar niet. Desondanks blijft Max Verstappen 'gewoon' winnen en leidt hij ruimschoots in het wereldkampioenschap. Teambaas Christian Horner is dan ook lovend.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zeven overwinningen in tien races. Eigenlijk niets nieuws onder de zon, zou je zeggen. Net als vorig seizoen wint Red Bull Racing zijn races, staat Max Verstappen bovenaan in het kampioenschap en heeft het team ook de leiding bij de constructeurs in handen. Maar helemaal vanzelfsprekend gaat het al lang niet meer. Met name McLaren en Lando Norris zitten de Nederlander namelijk op de hielen.

Dat Verstappen en Red Bull er dan toch in slagen om te (blijven) winnen, stemt teambaas Christian Horner meer dan tevreden. "2023 was uniek. Dit is normaal. Er zijn geweldige teams, geweldige coureurs en er is competitie. Dat komt omdat de regels stabiel zijn en je ziet dat alles dan dichter bij elkaar komt. Je ziet dat de regels nu al enkele jaren hetzelfde zijn en dus worden de onderlinge verschillen kleiner."

Dat zijn team er ondanks de druk van de concurrentie in slaagt om boven zichzelf uit te stijgen, stemt Horner natuurlijk tevreden. "Ik denk dat we op dit moment héél hard moeten vechten voor de winst, maar we moeten als team op de top van ons kunnen zitten. De coureurs moeten ook op hun best zijn, maar dat is Formule 1 zoals het hoort te zijn." 

"Ik zou liever races winnen met 40 seconden verschil, want dat is minder stressvol. Maar ik haal meer voldoening uit een zege zoals die van Max in Spanje, want iedereen heeft hard moeten werken voor die overwinning. Max was magnifiek, het team en de engineers hebben geleverd, de strategieën en simulaties klopten. Alles wat er bij een race komt kijken viel op de juiste manier samen."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"