Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Red Bull moet betrouwbaarheid zien te verbeteren"

Wil Red Bull in 2019 mee kunnen strijden voor de wereldtitel, dan moet het de betrouwbaarheid verbeteren. Dat laat voormalig Red Bull-coureur Mark Webber weten. Vorig seizoen werden Max Verstappen en Daniel Ricciardo menigmaal geplaagd door technisch falen.

Mark Webber kwam tussen 2007 en 2013 uit voor het team van Red Bull. Hij beleefde de hoogtijdagen van de Oostenrijkse renstal, dat tussen 2010 en 2013 onverslaanbaar was. In die periode veroverde het team vier wereldtitels bij de coureurs én werd het vier keer op rij kampioen bij de constructeurs.

Nu Renault ingewisseld is voor Honda wacht Red Bull een grote uitdaging om Verstappen en Gasly een snelle én betrouwbare bolide te geven, weet Webber: "Red Bull zal er alles aan doen om Grands Prix te winnen. De auto is exceptioneel goed, maar ze kampen te vaak met betrouwbaarheidsproblemen. Dat moeten ze echt zien te verbeteren." "Ze hadden natuurlijk wat problemen met Renault, maar ook enkele problemen die ontstonden in Milton Keynes (thuisbasis Red Bull red.). Als je een auto op de limiet ontwerpt, maar geen vermogen hebt, dan is de Red Bull zonder twijfel als concept en design op het randje op sommige gebieden." Voor het nieuwe seizoen ziet de Australiër het team van Mercedes als grootste kanshebber voor de titel: "Mercedes is favoriet. Ze wisten pas in de slotfase van 2018 de titel veilig te stellen, dus het wordt interessant om te zien of ze voor een andere ontwerpstrategie van hun auto kiezen. "De start van het seizoen wordt spannend, zonder twijfel. Kan Ferrari het echt opnemen tegen Mercedes?", laat hij aan Speedcafe.com weten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"