Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull moet Mercedes met ingrijpend updatepakket verslaan

Red Bull introduceerde op de donderdag in Barcelona een ingrijpend updatepakket voor de Red Bull RB16. De nieuwe onderdelen moeten het team van Max Verstappen voorbij Mercedes helpen.

Het contrast in wat Mercedes en Red Bull aangaven wat er nog aan zat te komen aan updates was voorafgaand aan de wintertests groot. "Ons pakket zal niet heel ingrijpend zijn", riep Mercedes. "Bij ons blijft enkel de kleurstelling hetzelfde", pareerde Red Bull. Gisteren kregen we de meeste nieuwe updates van Red Bull te zien en ja, de RB16 oogde wezenlijk anders. Zo was de wagen voorzien van een andere voorvleugel, vloer, asterixvleugels en diffuser

In de paddock wordt gefluisterd dat de updates van Red Bull goed zijn voor drie tienden per ronde. Dat zou genoeg zijn om Mercedes naar de kroon te steken, aangezien Red Bull in de eerste testweek volgens berekeningen twee tienden toegaf op het kampioensteam. Dat terwijl Red Bull ook zonder de updates op woensdag al wat wist te vinden: "Op dag vier stonden we er al wat beter voor", aldus teambaas Christian Horner in gesprek met Auto, Motor und Sport.

Mercedes zit echter ook niet stil door onder andere met een nieuwe achtervleugel te experimenten. De vraag van Horner is dan ook gerechtvaardigd: "Hoe uitgebreid is het updatepakket van Mercedes?" Als alle berekeningen kloppen, waarbij factoren als weersomstandigheden, bandencompounds en de geschatte hoeveelheid brandstof nauwkeurig zijn meegenomen, heeft Red Bull een tiende speling ten opzichte van Mercedes.

Op vrijdag (vandaag) wordt een ware showdown verwacht tussen de topteams. Mercedes zou graag willen weten waar het staat en ook Christian Horner verklapt dat men zeker in zal zetten op performance runs: "Aan het eind van de vrijdag hebben we ons sowieso een keer gericht op het rijden van snelle rondetijden."

13 reacties