Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Arnoux waarschuwt: "Dan maakt Ferrari bijna een betere kans op de titel dan Red Bull"

De 1-2 van Ferrari in Australië zorgt voor veel optimisme bij de Scuderia. Is dit dan echt het jaar dat het Italiaanse team Red Bull kan uitdagen voor de constructeurstitel? Voormalig racewinnaar in de Formule 1, Rene Arnoux, ziet daar wel signalen voor.

Verstappen Sainz Australia start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is al een hele tijd geleden dat Ferrari de constructeurstitel pakte in de Formule 1, in 2008 om precies te zijn. Dat was ook gelijk de laatste keer dat de Scuderia überhaupt een titel veroverde in de koningsklasse van de autosport, want Kimi Raikkonen was in 2007 de laatste Ferrari-coureur die de wereldtitel bij de rijders pakte.

Maar de overwinning van Carlos Sainz in Australië en de tweede plek voor Charles Leclerc geven de tifosi weer hoop, zeker ook omdat Max Verstappen uitviel en Sergio Perez niet verder kwam dan de vijfde plek in Melbourne. Rene Arnoux, die zelf zeven overwinningen boekte in de Formule 1, reageert verheugd op de eerste Ferrari-overwinning sinds de Grand Prix van Singapore van vorig jaar.

"Sainz reed werkelijk een fantastisch weekend in Australië. Natuurlijk, Max Verstappen viel uit, maar daarvan wist Ferrari wel optimaal van te profiteren. We wisten al dat de bolide van Ferrari sneller was dan vorig jaar en we zien ook dat ze veel dichter op Red Bull zitten. Daarvan hebben we in Australië de bevestiging gezien. Ze zitten nog niet op het niveau van Red Bull, maar wel bijna. Het is echter ook waar dat Red Bull maar een wagen voor de Ferrari’s heeft zitten", zo zegt Arnoux tegenover Gazzetta dello Sport. Hij doelt daarbij op Verstappen, omdat Perez lang niet altijd consistent is in de races.

Stap voor stap

Volgens de Fransman helpt een 1-2 zoals in Australië in de jacht op Red Bull. "De dubbeloverwinning zal Ferrari een grote push geven en dat kan een proces versnellen. Het brengt rust en dat geeft je weer ruimte voor resultaten. Daardoor zal men nog beter te werk gaan met betrekking tot de upgrades."

Daarbij ziet Arnoux ook een belangrijke rol weggelegd voor teambaas Frederic Vasseur. "Hij heeft in korte tijd optimaal gebruik gemaakt van de regelgeving. Hij heeft zijn team nog sterker gemaakt en op de baan is hij stap voor stap de tienden aan het winnen. Daarnaast zie ik ook dat hij veel van de problemen die hij heeft gevonden aan het oplossen is. Wanneer ze zo doorgaan, dan denk ik dat ze voor de overwinningen kunnen gaan en vanaf dat moment zou ik niet weten waarom ze ook niet voor de titel zouden kunnen gaan", zo klinkt hij optimistisch.

De zevenvoudig Grand Prix-winnaar verheugt zich al op een strijd tussen Red Bull en Ferrari. "Maar allereerst hoop ik dat al die geruchten over grensoverschrijdend gedrag bij Red Bull nu voorbij zullen zijn. Ik wil een echt duel zien. Ik zie het daarom ook graag dat Ferrari telkens weer wat van de voorsprong van Red Bull weghaalt en dat men kan strijden om de constructeurstitel. Dat kan, omdat Perez nu niet echt op een heel hoog niveau presteert. Sterker nog, ik denk dat wanneer Ferrari niet in grote problemen terecht komt dit seizoen bijna nog een betere kans maakt op de constructeurstitel dan Red Bull", zo sluit Arnoux af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China