Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-motorkopstuk omcirkelt GP Frankrijk: "Daar moeten we pieken"

Masashi Yamamoto, voormalig motorgoeroe van Honda en tegenwoordig als adviseur in dienst bij Red Bull, moet en zal de Grand Prix van Frankrijk winnen met de Oostenrijkse renstal. Het is Red Bull-terrein, zo is hij van mening.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De maand juli is twee Formule 1 Grands Prix oud en beiden werden gewonnen door Ferrari. In Silverstone ging Carlos Sainz voor het eerst met het goud aan de haal, in Oostenrijk was dat teamgenoot Charles Leclerc. Red Bull liet met Max Verstappen punten liggen, maar dat is iets wat Masashi Yamamoto reeds had ingecalculeerd. Het voormalige Honda-kopstuk, nu direct bij Red Bull in dienst, legt dat aan het Japanse AS-web uit.

"Ik had altijd al gedacht dat Ferrari de overhand zou hebben in minimaal twee van de vier races, maar sowieso niet in de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk", aldus Yamamoto. "In het gunstigste geval verdeelden Red Bull en Ferrari de zeges twee om twee, maar in de praktijk hield ik altijd al meer rekening met drie zeges voor Ferrari en één voor Red Bull."

Gegarandeerde overwinning voor Verstappen en Red Bull?

Die ene 'gegarandeerde' zege moet dan komen in de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk: "Ik denk dat Red Bull daar in het voordeel is, dus daar mogen we niks laten liggen. Op Paul Ricard moeten we pieken."

Yamamoto weet dat als Red Bull daadwerkelijk wint in Frankrijk men daarna hoogstwaarschijnlijk weer een verlies moet incasseren in de Grand Prix van Hongarije: "Ik heb het gevoel dat Ferrari daar weer zal winnen, geholpen door de goede tractie uit de langzame en medium speed-bochten."

"Daar staat echter tegenover dat Red Bull het nodige meeneemt (naar de volgende races, red.). Ik zou de laatste twee races voor de Formule 1-zomerstop dan ook graag in goede vorm afsluiten."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen