Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull na vrije trainingen: "Nieuwe motor goed voor maximaal twee tienden"

De nieuwe Renault-motor die Verstappen en Ricciardo tot hun beschikking hebben levert maximaal twee tienden per ronde op. Dat laat Red Bull na afloop van de eerste vrije trainingen weten.

Daniel Ricciardo gebruikte op vrijdag de Spec C-motor van Renault al en fungeerde daarbij als proefpersoon binnen Red Bull. Max Verstappen reed nog niet met de nieuwe krachtbron, maar mogelijk dat ook hij de rest van het weekend de nieuwe, krachtigere motor wel gaat gebruiken.

De droge tweede vrije training zorgde ervoor dat de ingenieurs van Red Bull een prima vergelijk konden maken tussen de motoren van Verstappen en Ricciardo. De nieuwe spec C zou daarbij een tijdwinst opleveren van anderhalf tot twee tienden per ronde. Tijdwinst die meer dan welkom is, maar Helmut Marko blijft realistisch: "In kwalificatiemodus verliezen we waarschijnlijk een seconde per ronde. Onze longruns waren wel aanzienlijk beter en daarbij waren we ongeveer even snel als Bottas." Ricciardo incasseert een forse gridstraf door zijn motorwissel en start de GP van Italië vanuit de achterste regionen. Verstappen kan nog een keer zijn motor en turbo wisselen dit seizoen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden