© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull na vrije trainingen: "Nieuwe motor goed voor maximaal twee tienden"

01 sep. 2018 07:25 Ruud Dimmers 2 reacties
De nieuwe Renault-motor die Verstappen en Ricciardo tot hun beschikking hebben levert maximaal twee tienden per ronde op. Dat laat Red Bull na afloop van de eerste vrije trainingen weten.

Daniel Ricciardo gebruikte op vrijdag de Spec C-motor van Renault al en fungeerde daarbij als proefpersoon binnen Red Bull. Max Verstappen reed nog niet met de nieuwe krachtbron, maar mogelijk dat ook hij de rest van het weekend de nieuwe, krachtigere motor wel gaat gebruiken.

De droge tweede vrije training zorgde ervoor dat de ingenieurs van Red Bull een prima vergelijk konden maken tussen de motoren van Verstappen en Ricciardo. De nieuwe spec C zou daarbij een tijdwinst opleveren van anderhalf tot twee tienden per ronde.

Tijdwinst die meer dan welkom is, maar Helmut Marko blijft realistisch: "In kwalificatiemodus verliezen we waarschijnlijk een seconde per ronde. Onze longruns waren wel aanzienlijk beter en daarbij waren we ongeveer even snel als Bottas."

Ricciardo incasseert een forse gridstraf door zijn motorwissel en start de GP van Italië vanuit de achterste regionen. Verstappen kan nog een keer zijn motor en turbo wisselen dit seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen