Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull na zege Verstappen het nieuwste lid van zeer exclusieve F1-eliteclub

Met zijn 41e overwinning kwam Max Verstappen niet alleen op gelijke hoogte met Ayrton Senna in het GP-klassement aller tijden. De Nederlander bezorgde zijn team Red Bull tevens haar 100e GP-zege ooit. Zo komt de renstal uit Milton Keynes in een exclusief rijtje terecht. Teambaas Christian Horner geniet.

Honderd zeges. En dat in slechts 356 Formule 1-Grands Prix tijd. Red Bull Racing heeft afgelopen zondag de prachtige mijlpaal bereikt. Sinds het team in 2005 haar Formule 1-debuut maakte, werd het beter en beter. Van 2010 tot en met 2013 beleefde de energiedrankjesfabrikant, met haar hoofdbasisin Milton Keynes, Groot-Brittannië, een zeer succesvolle periode met vier coureurs- en constructeurstitels op rij.

Daarna brak er een wat minder succesvolle periode aan, maar wel bleef het team elk jaar races winnen, totdat Max Verstappen in 2021 en 2022 wereldkampioen werd. Momenteel is het team van Christian Horner weer de te kloppen partij in de Formule 1. In negentien seizoenen werden er naast de 100 zeges in totaal 88 polepositions gepakt, 246 podiumplaatsen en 11 wereldtitels, waarvan 6 bij de coureurs en 5 bij de constructeurs. Nummer 12 en 13 komen er dit jaar ongetwijfeld aan.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

Trots

Natuurlijk staat teambaas Christian Horner na de GP van Canada uitgebreid stil bij deze prachtige mijlpaal voor het Red Bull-team. In gesprek met onder meer RacingNews365 herinnert hij nog de eerste keer dat zijn team de constructeursbokaal mee naar huis mocht nemen na een GP.

"Toen we in de sport kwamen, was het de ambitie om mee te strijden vooraan het veld. Dietrich Mateschitz wilde niet alleen in de sport aanwezig zijn en deelnemen, maar hij wilde competitief zijn. We wonnen onze eerste race in 2009, vier jaar na ons debuut."

"Ik herinner me nog dat we de avond na die eerst Grand Prix-zege van Red Bull in het vliegtuig naar huis zaten met de bokaal en dat ik dacht 'nou, we hebben er in ieder geval eentje gewonnen'. Wat er ook zou gebeuren, we hadden er in ieder geval een race gepakt."

"Het voelde echter zo goed, dat het naar meer smaakte! En wie had durven dromen dat we 100 races zouden winnen", glundert hij. "Dat is een enorme mijlpaal voor het team, het is het bewijs van de toewijding en het harde werk van alle mensen binnen het team: op het circuit, achter de schermen en al het andere ondersteunende personeel. Er zijn zoveel onbekende helden die aan deze geweldige prestatie hebben bijgedragen. Iedereen is hier enorm trots op."

Elite

Zoals in het bovenstaande lijstje is te zien, zijn er maar vier andere teams die de grens van 100 gewonnen races hebben doorbroken. Ferrari en McLaren zijn voorlopig nog even buiten bereik, maar Williams en Mercedes moeten 'vrezen' voor hun plekjes, want Red Bull komt er aan.

"We maken nu deel uit van een elite club van teams die meer dan honderd races hebben gewonnen. Als je die namen op dat lijstje bekijkt, dan is het fenomenaal", is Horner enthousiast.

"En we zijn pas net begonnen eigenlijk! We zijn nog steeds een jong team, onze eerste zege kwam pas in 2009. Sindsdien hebben we veel bereikt en hopelijk kunnen we zo door blijven gaan."

Volgens de teambaas heeft Red Bull het allemaal te danken aan de mensen binnen het team. Zonder die spirit binnen de Red Bull-muren, had net nooit zo ver kunnen komen.

"Het gaat allemaal om de mensen, om de spirit, om de cultuur. Het is de instelling die we hebben en de manier waarop we het racen aanpakken. Het is de wil, de passie, de toewijding, al die aspecten. Als je voor een team als Red Bull werkt, dan is het namelijk duidelijk wat het doel is: we willen winnen, competitief zijn."

"Iedereen doet zijn best en dat straalt op de rest af. Je voelt de energie in de fabriek, dat is cultuur die we hebben en dat is anders dan bij andere teams. We zijn een team, een groot raceteam."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst