Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull neemt afscheid van Daniel Ricciardo

Na vijf seizoenen namen Red Bull Racing en Daniel Ricciardo gisteren afscheid van elkaar. Op de fabriek in Engeland werd hij, onder andere door Max Verstappen, uitgezwaaid.

Op BMX-fietsen komen Daniel Ricciardo en Max Verstappen aan bij de Red Bull fabriek en na enkele flitsende rondjes door de gangpaden is het tijd voor serieuzer werk. De Red Bull-coureurs nemen plaats voor een handtekeningensessie, waarbij de werknemers ook de kans krijgen om het tweetal te bedanken voor een mooi seizoen. Teambaas Christian Horner nam volgens op een groot podium de race-debriefing voor zijn rekening. Met de nodige humor in zijn speech blikte de Red Bull-teambaas terug op vijf jaar met Daniel. Nee, de lijst op het A4-tje van Horner is niet de lijst met uitvalbeurten van dit seizoen.

Ricciardo nam vervolgens plaats op het podium voor een dankwoord, waarbij hij ook diverse van zijn uitspraken toelichtte, waaronder “Holy testicle Tuesday!” die afkomstig is uit de film Ace Ventura. Dat de sfeer er prima in zat blijkt wel uit de prachtige foto's waarin de Australiër zijn ivoor bloot lacht in gezelschap van Verstappen. Red Bull had voor de zevenvoudig Grand Prix-winnaar een mooi afscheidscadeau geregeld. Uit handen van Dougie Lampkin kreeg hij een Team KTM 350 SXF, gespoten in de kleuren van de RB14 en voorzien van het startnummer 3, aangeboden. De Aussie is fervent liefhebber van motorcrossen, iets wat hij gedurende deze winter zeker zal doen. Geheel in stijl werd Ricciardo uitgezwaaid onder het liedje Goodbye van de Spice Girls. Een toegift van Geri Horner, voormalig Spice Girl, zat er niet in. Zoals ze bij Red Bull zeggen: #cheersdan Bekijk hieronder de foto's van het afscheid van Daniel Ricciardo bij Red Bull.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'