Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull neemt niets voor lief en maant tot rust

Het Formule 1-seizoen van 2023 had haast niet beter kunnen beginnen voor Red Bull. Toch rekent teambaas Christian Horner zich niet rijk: het is slechts één race van een lange, lange marathon.

Verstappen Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met vrijwel het maximaal haalbare puntenaantal ging Red Bull na Bahrein naar huis. Alleen de snelste ronde ontbrak, maar met een één-twee in de seizoensopener had het haast niet beter gekund voor het team van Max Verstappen en Sergio Perez. Het begin van het langste Formule 1-seizoen ooit is dominant begonnen.

Is het een voorteken voor de komende races? Daar wil teambaas Christian Horner nog niet over spreken. Hoe dominant Red Bull ook was in Bahrein, het blijft een groot vraagteken waar ze staan in Saoedi-Arabië en natuurlijk de races daarna. "Je weet het natuurlijk nooit", zegt Horner voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

"Het probleem is dat we slechts één dataset hebben en dat is Bahrein. We nemen niets voor lief: laten we eerst maar eens kijken hoe het in Djedda gaat en daarna in Melbourne. Daarna, als we twee of drie extra circuits hebben gehad, weten we veel beter wat de sterktes en zwaktes zijn van onze auto en die van de concurrenten."

"Desalniettemin is het natuurlijk een hele gezonde start van het jaar en een toprace met de gescoorde punten", zo looft Horner. Het resultaat van Red Bull was vrijwel het tegenovergestelde van een jaar eerder in Bahrein, toen beide coureurs de finish niet haalden vanwege problemen met de bolide.

Het is een voorbeeld waardoor Horner nog lang niet wil spreken van een succes op de langere termijn. "23 races is een marathon en het gaat om consistent scoren in het hele seizoen. Het was een goede start en de strategie en de pace werkten goed, maar we verwachten dat onze rivalen hard terug gaan slaan in de komende races", aldus de Red Bull-teambaas.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull delen dreun uit in Bahrein

De kop is eraf! De GP van Bahrein is verreden, tijd voor een tussenbalans. Of kunnen we met de voorsprong van Verstappen al spreken van een eindbalans? Dimmers, Coronel en Mosterdijk aan het woord.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?