Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull neemt zorgen over gebrek aan reserveonderdelen weg

Na de megacrash van Sergio Perez in Monaco sprak Helmut Marko zijn zorgen uit. Red Bull zou namelijk niet veel reserveonderdelen hebben en bij een nieuwe crash flink in de problemen komen. Het team neemt die zorgen nu, ondanks de nieuwe crash van Perez in Canada, weg.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Er is heel veel kapot. Als er nog een crash plaatsvindt, zal niet alles (qua onderdelen, red.) beschikbaar zijn voor beide auto's." Het waren de zorgelijke woorden van Helmut Marko na de megaklapper van Sergio Perez in Monaco. De Mexicaan kwam bij de start hard in aanraking met Kevin Magnussen en schreef zijn RB20 volledig af. Alleen de monocoque leek nog intact, de rest was flink beschadigd.

Marko maakte zich dus vooral zorgen over het feit dat er naar een oude specificatie van de RB20 geswitcht moest worden bij een nieuwe crash. Teams hebben normaal gesproken een beperkt aantal onderdelen van de 'nieuwste' update beschikbaar. Het doemscenario kwam ook uit, want Perez vloog er tijdens de Grand Prix van Canada opnieuw vanaf en beschadigde de achterkant van de auto. Vooral de achtervleugel was er slecht aan toe.

Het riep voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje vragen op of Max Verstappen en/of Perez met oude onderdelen moeten acteren. Het geruststellende antwoord is nee. Red Bull laat na een vraag van RacingNews365 weten dat 'de beide auto's met dezelfde geselecteerde onderdelen kunnen rijden tijdens de Grand Prix van Spanje'. Dat is goed nieuws voor Verstappen en Perez, zeker nu de strijd met de concurrentie heviger lijkt te worden.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024