Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull niet bang om geheimen nieuwe bolide prijs te geven

Het F1-team van Red Bull onthult haar wagen zeer waarschijnlijk pas minder dan een uur voor het begin van de eerste testdag, maar zal wel eerder in actie komen op het circuit van Silverstone. Bang dat fotografen noviteiten ontdekken is het team allerminst.

De laatste fysieke presentatie van Red Bull is alweer wat jaartjes geleden. Het team gebruikte de afgelopen jaren het internet om 'wazige' filmpjes of foto's te onthullen. Vaak tot teleurstelling van de fans, omdat de bolide er niet of nauwelijks goed zichtbaar op was.

Zo gebruikte het team van Max Verstappen en Pierre Gasly in 2018 een aantal studiofoto's van de RB14, gehuld in camouflagekleuren. De auto was flink onder handen genomen in Photoshop waardoor diverse elementen niet zichtbaar waren. In 2019 volgt Red Bull deze lijn en laat het de RB15 van Verstappen pas in Barcelona aan het grote publiek zien. Wel komt het team op Silverstone in actie met de nieuwe bolide tijdens een filmdag, zo verklapt Helmut Marko. Bang voor fotografen met telelens is hij allerminst. "Je kunt diverse onderdelen wel een beetje bedekken", laat de Oostenrijker aan Motorsport-Magazin weten. Voor Red Bull, Honda en Max Verstappen is 2019 een spannend jaar. Aan het einde van 2018 had Red Bull het beste chassis en kende de Nederlander een indrukwekkende reeks podiumplaatsen. Honda, dat zichzelf sterk ontwikkelde vorig seizoen, moet de hoge verwachtingen nog waar zien te maken.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"