© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Red Bull: "Ocon geen optie voor Toro Rosso"

07 sep. 2018 11:50 Jan van der Burgt 3 reacties
In navolging van McLaren geeft ook Red Bull aan geen interesse te hebben in de diensten van Esteban Ocon, zolang het label van Mercedes-coureur aan de Fransman hangt.

Esteban Ocon hoeft niet bij Red Bull, dan wel Toro Rosso aan te koppen voor een Formule 1-zitje. In gesprek met Motorsport.com geeft Red Bull-teambaas Christian Horner te verstaan dat Red Bull geen interesse heeft in de Fransman:

"Red Bull gaat niet investeren in een Mercedes-coureur, dat moge duidelijk zijn. Net zoals Mercedes ongetwijfeld niet zal investeren in een Red Bull-geschoolde rijder overigens."

Volgens Horner is een constructie waarbij een coureur op leenbasis voor een bepaald team uitkomt voor geen enkel team interessant. Dat Ocon nu zonder stoeltje lijkt komen te zitten, is in zijn ogen dan ook vooral de schuld van Mercedes zelf:

"Mercedes had gewoon de sprong in het diepe moeten wagen en Ocon in de Mercedes moet zetten, zoals wij dat in het verleden met jongens als Vettel, Ricciardo en Verstappen hebben gedaan.'

"Nu zit je in een situatie waarin het feit dat hij Mercedes-coureur is juist tegen hem werkt. Als hij contractueel vrij was geweest, dan was hij wél een logische kandidaat geweest voor een stoeltje bij Toro Rosso."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen