Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Red Bull om tafel met tegenvallende Albon

We gaan minstens twee weken terug in de tijd. Red Bull spreekt herhaaldelijk het vertrouwen uit in Alexander Albon. Hij zou als tweede Red Bull-coureur en na één jaar ervaring de stappen gaan maken die Red Bull van hem verlangt. Tot op heden kan hij het tempo van Verstappen echter niet volgen.

Als Max Verstappen met Red Bull kampioen wil worden, heeft hij baat bij een sterke teamgenoot. Een teamgenoot die niet eens per se het gevecht aan hoeft te gaan met de Nederlander, maar wel iemand die punten kan wegsnoepen bij de concurrentie, dit seizoen klaarblijkelijk enkel bestaande uit Mercedes. Dat is wat voorafgaand aan het seizoen werd geroepen door Red Bull zelf, maar Alexander Albon voldoet momenteel niet aan dat profiel. Hij kan én Max Verstappen én de concurrentie niet bijbenen.

Ook tijdens de tweede race op de Red Bull Ring gaf Albon veel toe op Verstappen. Hij werd gedurende de race op bijna veertig seconden gereden in evenzoveel ronden door zijn teamgenoot, wat neerkomt op meer dan een kleine seconde per ronde.

Teambaas Christian Horner werd gevraagd of hij zich geen zorgen maakt omtrent de vorm van Albon, wiens prestaties grote gelijkenissen vertonen met die van Pierre Gasly een jaar eerder.

"De race van Alex bestond uit twee verschillende fases. In de eerste helft had hij het erg lastig, maar in de tweede helft reed hij goed en beschikte hij over een goede snelheid", laat Horner in gesprek met onder meer RacingNews365 weten. "We moeten met hem bespreken en analyseren waardoor dit komt en hopelijk lukt het hem om meer comfortabel te worden in de auto als er meer brandstof aan boord is."

Horner is wel lovend over de tweede helft van de race, waarin Albon ineens op wonderbaarlijke wijze wist te versnellen en de aanstormende Sergio Perez achter zich hield. "Dat deel van de race was sterk. Hij vocht goed met Perez, die de snelste auto op dat moment had. Hij was zelfs sneller dan Bottas."

"Perez klokte snelste ronde na snelste ronde, maar Albon wist zich te verbeteren en sterk te verdedigen", zo riep Helmut Marko na afloop van de race. Chief Engineer Paul Monaghan zag Albon beduidend meer moeite hebben met zijn auto dan Verstappen, maar tast nog in het duister over de oorzaak: "We zagen dat Alex wat blaarvorming kreeg op zijn rechter voorband. Hij probeerde dit te managen en tegelijkertijd goede rondetijden te rijden. We weten eerlijk gezegd nog niet waarom hij dit probleem had, de drop-off van zijn banden was groter."

'Leek hij het moeilijk te hebben', het is de enige kritische noot, daar waar bijvoorbeeld Ralf Schumacher onverbiddelijk is en flink afgeeft op Albon en indirect ook op Red Bull. Overigens moet je in het geval van Red Bull altijd verder kijken dan enkel naar de gesproken woorden.

Een jaar geleden nam Red Bull Gasly ook in bescherming en beweerde het team bij hoog en bij laag dat hij het jaar bij het team zou afmaken, totdat het tegendeel duidelijk werd. Laat diezelfde Gasly nu juist weer goed presteren bij AlphaTauri. Albon moet aan de bak, zoveel is wel zeker. Max Verstappen kan veel alleen, maar niet alles.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

44 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade