Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull ontdekt oorzaak probleem Verstappen en haalt opgelucht adem

Red Bull weet wat de oorzaak was van de problemen van Max Verstappen. Wat de oorzaak was, houden ze voor zichzelf, maar al met al maakt het team van Max Verstappen zich geen zorgen over de rest van het weekend. Over een enkele ronde denken ze zelfs sneller te zijn dan Mercedes, al kunnen ze nog geen oordeel vellen over de snelheid op de lange runs.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor Red Bull was de vrijdag op Imola een allesbehalve vlekkeloze dag. Zo verloor Sergio Perez kostbare tijd tijdens de eerste vrije training toen hij in aanraking kwam met Alpine-coureur Esteban Ocon. Hij zag zijn eerste oefensessie al snel in het water vallen en kon daardoor aanzienlijk minder meters afleggen dan de andere coureurs om hem heen.

Datzelfde gold voor Max Verstappen, maar dan tijdens de tweede vrije training. De Nederlander merkte bij het uitkomen van de laatste bocht naar eigen zeggen dat er plots iets afbrak. Red Bull vermoedde kort na de training dat de Nederlander werd gehinderd door een defecte aandrijfas. Zijn wagen moest hij langs de baan parkeren en uiteindelijk kon hij niet meer terug op de baan verschijnen.

Ondanks de problemen bij beide coureurs maakt Red Bull zich na afloop van de vrijdag geen zorgen, zo heeft RacingNews365 begrepen. De precieze oorzaak van het probleem met de aandrijfas van Verstappen is inmiddels vastgesteld en het team heeft na een onderzoek geconcludeerd dat het geen probleem is dat nog een keer voor kan komen.

Bovendien denkt Red Bull over een snelle ronde een goede pace te pakken te hebben in Imola, ook al was het Mercedes dat twee keer bovenaan stond. Op dat vlak maakt het team van Verstappen zich dus geen zorgen over de kwalificatie. Sterker nog, het voelt zich zeer comfortabel.

Wat betreft de lange runs is er echter nog veel onduidelijkheid. Max Verstappen kon door zijn problemen geen lange stint afwerken, terwijl Sergio Perez tijdens de tweede training geen goed beeld kon geven omdat hij in de eerste oefensessie veel tijd had verloren. Een echt oordeel durft de Oostenrijkse renstal dus niet te vellen over de racepace.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco