Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull ontdekt 'zeer complexe' oorzaak van uitvalbeurt Verstappen

Max Verstappen viel op zondag voor de tweede keer dit seizoen uit, maar het probleem was er een dat Red Bull nog niet eerder had gezien.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
De derde Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2022 was er voor Max Verstappen een om snel te vergeten. Ten eerste omdat hij de pace niet had om de achtervolging in te zetten op Charles Leclerc, maar vooral omdat hij in de slotfase van de race voor de tweede keer dit jaar uitviel met problemen.

Kort na de race was de precieze oorzaak van de Red Bull-problemen niet bekend. "Er lekte benzine", riep Marko na de uitvalbeurt in Melbourne. "We weten echter nog niet waar en waarom. Er lekte ineens veel benzine en daarom moesten we Max vertellen om direct te stoppen. Het liefste bij een brandblusser..."

Probleem ontdekt

Marko liet weten bezorgd te zijn door de tweede uitvalbeurt voor Max Verstappen in drie races tijd. "We hebben betrouwbaarheidsproblemen en de achterstand op Ferrari was ook alarmerend te noemen. Ons wacht een zware opgave", zuchtte de Oostenrijker.

Drie dagen na de Australische Grand Prix lijkt Red Bull de oorzaak van de dramatische uitvalbeurt van Verstappen te hebben ontdekt. Dat geeft Marko toe in gesprek met het Duitse SpeedWeek, zonder dat hij al te veel op de details in wil gaan. Zijn lichaamstaal is echter niet positief.

"Het was inderdaad een ander probleem dan het probleem dat in Bahrein opspeelde bij de eerste uitvalbeurt", zo laat hij weten. "We hebben de oorzaak van het benzinelek bij de bolide van Verstappen inmiddels kunnen achterhalen. De zaak is zeer complex", aldus de Oostenrijker, die niet wilde antwoorden op de vraag of het probleem al voor de volgende race kan worden opgelost.

Ook interessant:

Hamilton gaat tegen de FIA in, Verstappen lanceert eigen raceteam

Het laatste F1-nieuws check je in de video hieronder

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"