Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull ontdekt 'zeer complexe' oorzaak van uitvalbeurt Verstappen

Max Verstappen viel op zondag voor de tweede keer dit seizoen uit, maar het probleem was er een dat Red Bull nog niet eerder had gezien.

De derde Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2022 was er voor Max Verstappen een om snel te vergeten. Ten eerste omdat hij de pace niet had om de achtervolging in te zetten op Charles Leclerc, maar vooral omdat hij in de slotfase van de race voor de tweede keer dit jaar uitviel met problemen. Kort na de race was de precieze oorzaak van de Red Bull-problemen niet bekend. "Er lekte benzine", riep Marko na de uitvalbeurt in Melbourne. "We weten echter nog niet waar en waarom. Er lekte ineens veel benzine en daarom moesten we Max vertellen om direct te stoppen. Het liefste bij een brandblusser..."

Probleem ontdekt

Marko liet weten bezorgd te zijn door de tweede uitvalbeurt voor Max Verstappen in drie races tijd. "We hebben betrouwbaarheidsproblemen en de achterstand op Ferrari was ook alarmerend te noemen. Ons wacht een zware opgave", zuchtte de Oostenrijker. Drie dagen na de Australische Grand Prix lijkt Red Bull de oorzaak van de dramatische uitvalbeurt van Verstappen te hebben ontdekt. Dat geeft Marko toe in gesprek met het Duitse SpeedWeek , zonder dat hij al te veel op de details in wil gaan. Zijn lichaamstaal is echter niet positief. "Het was inderdaad een ander probleem dan het probleem dat in Bahrein opspeelde bij de eerste uitvalbeurt", zo laat hij weten. "We hebben de oorzaak van het benzinelek bij de bolide van Verstappen inmiddels kunnen achterhalen. De zaak is zeer complex", aldus de Oostenrijker, die niet wilde antwoorden op de vraag of het probleem al voor de volgende race kan worden opgelost.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"