Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull onthult: "Heel veel interesse in F1-stoeltje Perez"

Kan Sergio Perez zichzelf verzekeren van een langer verblijf bij Red Bull? De potentiële vervangers staan in de rij.

Verstappen Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dit jaar gaat het niet geweldig bij Sergio Perez. Zijn prestaties staan in schril contrast met die van aanstaand wereldkampioen Max Verstappen. Hij is verzekerd van een zitje bij Red Bull voor 2024, maar daarna kan het wel eens klaar zijn met de Mexicaan.

Een van de coureurs die veelvuldig wordt gelinkt aan Red Bull, is Lando Norris. De Brit kende al wat successen bij McLaren, maar structureel om zeges en titels strijden lukt nog niet. Hij heeft nog een contract tot en met 2025 bij McLaren, dus in theorie zal Red Bull met geld over de brug moeten komen als ze de Brit dat jaar al als vervanger van Checo willen hebben.

Horner geeft in gesprek met Sky Sports meteen toe dat Red Bull hem in de gaten houdt. "Lando is een geweldige coureur, een groot talent, een grote persoonlijkheid en een coureur die je natuurlijk in de gaten moet houden. Maar er zijn veel coureurs die je in de gaten houdt. Een generatie vol talentvolle coureurs loopt er momenteel rond."

Maar kunnen zij Verstappen ook serieuze tegenstand bieden? Horner betwijfelt het. "Het is nooit makkelijk om Max' teamgenoot te worden en sommige coureurs zouden die uitdaging wel zien zitten, maar sommige coureurs ook weer niet. Naast de coureurs binnen de Red Bull-familie houden we ook de gehele coureursmarkt in de gaten. Zoals je je kan voorstellen is er best wel veel interesse in een Red Bull-zitje."

Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Verstappen?

Dat zou dan natuurlijk het zitje van Perez zijn, wiens contract eind volgend jaar afloopt. Verstappen is in ieder geval tot en met 2028 nog aan Red Bull verbonden. Horner wil de twee best mogelijke coureurs in het Red Bull-zitje hebben, benadrukt hij.

"Max opereert op zo'n hoog niveau dat zijn zelfvertrouwen, zijn toewijding en zijn talent hem momenteel onmogelijk te verslaan maken. Het is lastig om in te beelden dat iemand dat in hetzelfde materiaal kan lukken, maar er lopen nog wel geweldige talenten rond. Wij willen de twee best mogelijke coureurs in onze zitjes hebben."

"Idealiter komen die coureurs uit onze eigen opleiding, maar als we denken dat er niemand in eigen gelederen is die de vereiste capaciteiten heeft, dan kijken we verder", aldus de teambaas van het team uit Milton Keynes.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff