Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull onthult verdere strijdplan voor 2023 en 2024

Nu Red Bull een gigantische voorsprong heeft in het huidige Formule 1-seizoen, kan er ook gekeken worden naar volgend jaar. Toch wordt er ook nog hard gesleuteld aan de bolide van 2023, zo legt de hoofdengineer van het team uit.

Verstappen Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dertien races en dertien overwinningen voor Red Bull. De vraag is eigenlijk niet meer of, maar wanneer het Oostenrijkse Formule 1-team kampioen wordt. En Max Verstappen ook met een voorsprong van 138 punten op teamgenoot Sergio Perez. Er wordt in de luxepositie van Red Bull al gekeken naar de bolide van volgend jaar.

Logisch ook: een voorsprong in 2024 is geen overbodige luxe. Toch is Red Bull nog altijd bezig met het doorontwikkelen van de huidige bolide, de RB19. "Het werk voor de auto van 2024 is al ver onderweg, want we bevinden ons in een luxepositie", zegt hoofdengineer Paul Monaghan van het topteam tegenover de media, waaronder RacingNews365, in Zandvoort.

"Een evolutie van de huidige wagen is een logische stap. Toch zijn er nog een aantal dingen die we willen veranderen aan de auto van dit jaar en dat gaat nog gewoon door. We moeten niet vergeten dat we alle lessen die we dit jaar leren, kunnen gebruiken voor de auto van volgend jaar."

Minder updates

Monaghan legt hierbij wel uit dat er aan het einde van het seizoen fors minder updates zullen komen. Dit heeft te maken met een reeks aan races ver weg van de thuisbasis in Milton Keynes, Groot-Brittannië. "Als we naar de fly away races gaan, dan gaan we de focus echt helemaal verleggen op de auto van 2024."

"Op een bepaald moment zullen we dan ook het personeel dat verantwoordelijk is voor de auto van dit jaar naar het project van 2024 sturen. Dat is de situatie bij ons op dit moment", aldus de hoofdengineer van Verstappen en Perez.

Het Formule 1-seizoen eindigt met races ver weg 'van huis', zoals Brazilië, Las Vegas en Abu Dhabi. Vandaar dat het meenemen van updates logistiek gezien moeilijker en vooral duurder is. Bovendien is een update aan het einde van het seizoen hoogstwaarschijnlijk onnodig voor Red Bull: tegen die tijd hebben ze naar verwachting de titel al binnen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024