Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull ontkent gespannen relatie met Renault

Dr. Helmut Marko van Red Bull heeft zich gemengd in de ruzie tussen Toro Rosso en motorleverancier Renault. In een korte verklaring spreekt Marko tegen dat Renault het team niet goed zou behandelen.

Vrijdagavond liet Renault weten dat de motorproblemen van Toro Rosso aan het team zelf te wijten zijn. Hartley en Gasly kenden wederom motorproblemen. Sinds de zomerstop wordt het team geplaagd door defecten aan de powerunit. Volgens Renault hebben deze te maken met de manier waarop Toro Rosso de motor in de auto bevestigde. Het Italiaanse team ontplofte daarop en kwam vandaag met een ferme uithaal naar Renault. In een wereldwijd verspreid persbericht werd flink uitgehaald naar de motorleverancier. Er werd zelfs gesuggereerd dat Renault bewust slechte motoren levert om zo het fabrieksteam boven Toro Rosso te krijgen. De beide teams zijn verwikkeld in een spannend gevecht voor de zesde positie in het WK. Zo zou Renault veel te weinig nieuwe onderdelen leveren.

Helmut Marko kwam als adviseur van Red Bull, waar ook Toro Rosso onder valt, met een korte verklaring. " In de afgelopen 10 jaren, waarvan velen succesvol, hebben we alle emoties meegemaakt met onze huidige motorleverancier. Aan het einde van een lang seizoen lopen de emoties wel eens op, maar we hebben een waardevolle relatie en dat zal zo blijven." " Er is nooit enige twijfel geweest dat we niet eerlijk en gelijkwaardig behandeld werden door Renault. En die twijfel is er ook vandaag niet."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje