© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull ontkent gespannen relatie met Renault

11 nov. 2017 16:39 Ruud Dimmers 0 reacties
Dr. Helmut Marko van Red Bull heeft zich gemengd in de ruzie tussen Toro Rosso en motorleverancier Renault. In een korte verklaring spreekt Marko tegen dat Renault het team niet goed zou behandelen.

Marko: 'We worden altijd fair behandeld door Renault'

Vrijdagavond liet Renault weten dat de motorproblemen van Toro Rosso aan het team zelf te wijten zijn. Hartley en Gasly kenden wederom motorproblemen. Sinds de zomerstop wordt het team geplaagd door defecten aan de powerunit.

Volgens Renault hebben deze te maken met de manier waarop Toro Rosso de motor in de auto bevestigde. Het Italiaanse team ontplofte daarop en kwam vandaag met een ferme uithaal naar Renault. In een wereldwijd verspreid persbericht werd flink uitgehaald naar de motorleverancier.

Er werd zelfs gesuggereerd dat Renault bewust slechte motoren levert om zo het fabrieksteam boven Toro Rosso te krijgen. De beide teams zijn verwikkeld in een spannend gevecht voor de zesde positie in het WK. Zo zou Renault veel te weinig nieuwe onderdelen leveren.

Helmut Marko kwam als adviseur van Red Bull, waar ook Toro Rosso onder valt, met een korte verklaring.

"In de afgelopen 10 jaren, waarvan velen succesvol, hebben we alle emoties meegemaakt met onze huidige motorleverancier. Aan het einde van een lang seizoen lopen de emoties wel eens op, maar we hebben een waardevolle relatie en dat zal zo blijven."

"Er is nooit enige twijfel geweest dat we niet eerlijk en gelijkwaardig behandeld werden door Renault. En die twijfel is er ook vandaag niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen