Red Bull ontkent: 'Renault heeft zich niet gemeld voor Carlos Sainz'

17 jul. 2017 12:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Net als in Oostenrijk was er ook in Engeland veel te doen rondom de persoon Carlos Sainz. Dit keer vanwege zijn vermeende overstap naar het team van Renault F1. De Spanjaard staat onder zware druk en maakt zich met zijn uitspraken niet geliefd bij zijn werkgever. Een vertrek leek aanstaande maar Red Bull ontkent dat dit gaat gebeuren.

Red Bull neemt eventueel bod voor Carlos Sainz in overweging

Het Duitse Auto Bild meldde afgelopen weekend ineens dat Red Bull met Renault F1 onderhandelt over een afkoopsom voor Carlos Sainz. Sainz was in ongenade gevallen vanwege zijn uitspraken dat een vierde seizoen bij Toro Rosso 'onwaarschijnlijk' was.

Christian Horner liet echter aan de aanwezige pers weten dat Renault F1 of een ander team zich niet hebben gemeld voor de Spanjaard.

"Nee, er heeft zich niemand gemeld voor Carlos. Hij heeft nog een contract bij Red Bull voor de komende twee jaar. Als een ander team interesse in hem heeft of als Carlos zelf weg wil, dan hangt daar een prijskaartje aan vast."

"Natuurlijk nemen we een bod van een ander team in overweging. Dat moet echter wel een goed bod zijn, want we hebben natuurlijk flink in Carlos geïnvesteerd. Dankzij ons heeft hij de overstap naar de Formule 1 gemaakt. Carlos heeft voor ons een toegevoegde waarde en dat geef je niet zo maar weg."

De geruchten dat Sainz in Hongarije al rijdt voor Renault F1 wijst Horner dan ook van de hand.

"Ik heb geen idee waar deze verhalen vandaan komen."

Ook teamadviseur Helmut Marko ontkent dat Sainz op korte termijn naar een ander team vertrekt.

"Ik weet niet waarom deze geruchten ineens opduiken. Of Sainz zijn laatste race voor Toro Rosso in Engeland heeft gereden? Nee, dat denk ik niet."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen