© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull ontkent voorkeursbehandeling Max Verstappen

25 okt. 2017 18:03 Ruud Dimmers 0 reacties
In Amerika werd er door een aantal mensen hoog van de daken geschreeuwd dat Max Verstappen nu de absolute nummer één binnen het team van Red Bull zou zijn. De nieuwe Renault-motor zou daar het bewijs van zijn. Teambaas Christian Horner drukt deze geruchten de kop in.

Nieuwe motor Max Verstappen is geen voorkeursbehandeling

Daniel Ricciardo was in Amerika verrast door verhalen omtrent een voorkeursbehandeling van Max Verstappen. Deze werden in het leven geroepen door journalisten die de impact van de nieuwe Renault-motor enorm opbliezen. Dit ondanks dat de Franse motorleverancier aangaf dat de tijdwinst ongeveer één tiende per ronde zou zijn.

Red Bull-teambaas Horner spreekt dan ook tegen dat er sprake is van een voorkeursbehandeling voor Verstappen.

"Het verschil tussen de motoren is uiterst minimaal en moeilijk te meten. Er zit een verschil in de meter voor de brandstofdruk."

De bedoeling van Red Bull is dat Daniel Ricciardo het seizoen doorkomt zonder gridstraffen. Renault had slechts één motor van de nieuwe specificatie beschikbaar per team en Max Verstappen moest zijn motor nog wisselen.

"Het was daarom logisch dat Max de nieuwe motor zou krijgen en een gridpenalty zou incasseren. Met Daniel hopen we het seizoen door te komen zonder gridstraffen."

Daniel Ricciardo viel met motorproblemen uit tijdens de GP van Amerika. Reden hiervoor was een verlies van olie. Horner hoopt dat de motor in Mexico weer gebruikt kan worden.

"De motor schoot in een veilige modus door het verliezen van olie. We hopen dat we de krachtbron in Mexico weer kunnen gebruiken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen