© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull ontwerper Newey stapte bijna over naar Ferrari

08 jan. 2018 14:27 Ruud Dimmers 0 reacties
Topontwerper Adrian Newey is een van de meest gewilde personen in de Formule 1. Hij is een van de meest getalenteerde en succesvolste ontwerpers aller tijden. Het Italiaanse Scuderia Ferrari had er veel voor over om hem los te weken bij Red Bull.

Newey spreekt over droomaanbod van Ferrari

Adrian Newey wordt door velen gezien als de beste ontwerper in de Formule 1. Met Williams en Red Bull behaalde hij grote successen. De afgelopen jaren werd er flink aan hem getrokken door Mercedes en Ferrari, zo onthuld hij in zijn boek 'how to build a car'.

Het verhaal speelt zich af midden 2014. Op het moment dat duidelijk is dat Red Bull met Renault veel vermogen tekort komt en Newey nadenkt over zijn toekomst. 

"De zomer van 2014 was een moeilijke periode voor me, waarbij er geen licht aan het einde van de tunnel was. Ik woog mijn opties af. Niki Lauda van Mercedes benaderde me en we spraken enkele keren met elkaar. Ik was gevleid, maar niet teveel. Een overstap naar Mercedes, wat zeker de titel zou winnen, om daar Ross Brawn te vervangen voelde niet goed. Het zou voelen alsof ik zijn succes afpakte. Ik heb Niki daarom bedankt, maar het aanbod afgeslagen."

Ook de interesse van een Duits LMP1 team (Audi of Porsche red.) was interessant maar bleek geen optie. Newey wilde niet verhuizen naar Duitsland.

Toen Ferrari bij hem aanklopte met een droomoffer werd Adrian Newey flink aan het twijfelen gebracht.

"Ferrari deed me een aanbod en dat was niet voor het eerst, maar deze keer waren ze bloedserieus. Ik ben afgereisd om Luca Montezemolo, president van Ferrari, te bezoeken op een boerderij in Toscane. We voerden serieuze gesprekken en hun aanbod was verbluffend."

"Luca wilde dat ik de hele Ferrari operatie ging leiden, zowel het raceteam als de straatauto's. Het voorstel had veel weg van een goede film, met daarbij ook het meest overweldigende financiële aanbod. Ze boden meer dan twee keer het salaris dat ik bij Red Bull verdiende en dat was al meer dan uitstekend."

"Ik moest een moeilijk beslissing nemen en het heeft me de nodige nachten uit mijn slaap gehouden. Ik heb alle factoren afgewogen: familie, cultuur, verschil in arbeidsmethodiek, kansen op succes of falen, enzovoort."

"Uiteindelijk heb ik Luca bedankt, maar zijn aanbod afgeslagen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen