© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull op valreep in de prijzen in Abu Dhabi

27 nov. 2018 10:24 Jan van der Burgt 0 reacties
Met Max Verstappen vierde Red Bull in Abu Dhabi natuurlijk een mooie podiumplaats, maar Red Bull viel nog vaker in de prijzen. Het team ging aan de haal met de eindzege in DHL's Fastest Pitstop-competitie.

Na elke Grand Prix werd steeds het team met de snelste pitstop in het zonnetje gezet met een DHL-award. Over het hele seizoen genomen bleek de crew van Red Bull het meest kundig. De ranglijst is opgemaakt op basis van eenzelfde puntentelling als die voor de coureurs gehanteerd wordt. De snelste pitstop levert per GP 25 punten op, terwijl de nummer tien één punt krijgt.

In Abu Dhabi maakte zowel Red Bull als Ferrari nog aanspraak op de eindzege, maar het was de Brits-Oostenrijkse formatie die de pitstops op de zondag het beste verzorgde en daarmee de Scuderia aftroefde.

Overigens is de allersnelste pitstop van het seizoen niet in handen van Red Bull, die werd toch echt uitgevoerd door Ferrari. In Brazilië stuurde de rode brigade Sebastian Vettel na 1.97 seconden weer op pad. Het absolute record is nog in handen van Williams, dat Felipe Massa in 2016 eens na 1.92 seconden weer groen licht gaf.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen