Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull op valreep in de prijzen in Abu Dhabi

Met Max Verstappen vierde Red Bull in Abu Dhabi natuurlijk een mooie podiumplaats, maar Red Bull viel nog vaker in de prijzen. Het team ging aan de haal met de eindzege in DHL's Fastest Pitstop-competitie.

Na elke Grand Prix werd steeds het team met de snelste pitstop in het zonnetje gezet met een DHL-award. Over het hele seizoen genomen bleek de crew van Red Bull het meest kundig. De ranglijst is opgemaakt op basis van eenzelfde puntentelling als die voor de coureurs gehanteerd wordt. De snelste pitstop levert per GP 25 punten op, terwijl de nummer tien één punt krijgt.

In Abu Dhabi maakte zowel Red Bull als Ferrari nog aanspraak op de eindzege, maar het was de Brits-Oostenrijkse formatie die de pitstops op de zondag het beste verzorgde en daarmee de Scuderia aftroefde. Overigens is de allersnelste pitstop van het seizoen niet in handen van Red Bull, die werd toch echt uitgevoerd door Ferrari. In Brazilië stuurde de rode brigade Sebastian Vettel na 1.97 seconden weer op pad. Het absolute record is nog in handen van Williams, dat Felipe Massa in 2016 eens na 1.92 seconden weer groen licht gaf.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi