Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dankbaar Red Bull opent samen met Honda de jacht op nog meer succes

Na twee jaren vol succes hebben Red Bull en Honda hun samenwerking weer wat extra leven ingeblazen. De Oostenrijkse renstal is dolblij dat het Honda aan haar zijde heeft en wil samen met de Japanners de jacht openen op nog veel meer zeges en titels.

Max Verstappen werd vorig jaar wereldkampioen met een Honda-motor achterin zijn Red Bull-bolide. Dit jaar gaat hij dat kunstje overdoen, al heeft hij nu op papier een Red Bull-motor in zijn RB18 liggen. In de praktijk is dat natuurlijk een motor van Japanse makelij. Het partnership met Honda is de laatste jaren dus uiterst succesvol gebleken en tot en met in ieder geval 2026 zullen de twee partijen samen blijven werken op motorisch vlak. Het Honda-logo keert na 10 maanden afwezigheid nu bovendien weer terug op de Red Bull-bolide, nadat de twee partijen hun samenwerking besloten te versterken.

Horner en Marko loven Honda

Bij de Red Bull-top is het niet onopgemerkt gebleven dat Honda er alles aan doet om hen een competitieve motor te geven. Teambaas Christian Horner looft het harde werk van de Japanners. "Honda heeft tijdens ons partnership enorm geïnvesteerd in hybride technologie. Daardoor konden ze onze beide teams competitieve motoren leveren. Daar zijn we ze heel dankbaar voor." "Ons gezamenlijk doel is om dominante motoren te blijven leveren en de komende drie seizoenen samen veel successen te behalen. Om dit te vieren, zal het logo van Honda vanaf het Grand Prix-weekend in Japan weer terugkeren op onze bolides!" Top-adviseur Marko echoot Horner. "Samen hebben we al grote successen bereikt. We zijn trots dat we door deze nieuwe overeenkomst tot aan de nieuwe generatie motoren samen met HRC samen zullen blijven werken. We hebben er vertrouwen in dat HRC de komende drie seizoenen bij zal dragen aan meer succes en we bedanken hen voor hun blijvende steun!", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst