Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull overtuigd dat Ricciardo blijft na zege

Daniel Ricciardo speelt dit Formule 1 seizoen ongetwijfeld een sleutelrol. Niet alleen omdat hij dankzij zijn indrukwekkende zege in China mee doet in de titelstrijd maar vooral voor welk team hij kiest in 2019.

Zijn werkgever Red Bull maakt er geen geheim van dat ze graag met de Australiër door willen gaan. Zijn zege in China sterkt teambaas Horner dan ook dat Ricciardo bijtekent. "Waarom zou Daniel ergens anders heen willen? Daniel voelt zich thuis bij Red Bull en als wij hem een auto kunnen geven zoals in China, waarom dan weggaan?" Volgens Horner behoort Ricciardo tot één van de beste coureurs van dit moment. "Daniel is een hele complete coureur en hij presteert absoluut op de top van zijn kunnen. Hij is uitstekend in balans wat betreft zijn ervaring en pace. Wat inhalen betreft, is hij echt één van de beste coureurs. Zijn inschattingsvermogen, op het juiste moment remmen en insturen, is perfect."

Hoewel Daniel Ricciardo nog geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst in de Formule 1, liet hij aan Sky Sports F1 weten dat zijn onderhandelingspositie wel sterker is geworden. "Ik was eerst van plan om te kijken hoe het ervoor staat als we in Europa gaan racen. Pas daar zien we hoe de machtsbalans in de Formule 1 precies is. Alleen hebben we nu drie races gehad en heeft elk topteam zijn moment al wel gehad dit seizoen." Ricciardo is inmiddels bezig aan zijn zevende seizoen voor Red Bull Racing.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie