Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull pakt door met Verstappen, Alonso topt het belangrijkere lijstje

De eerste officiële Formule 1-sessie van 2024 zit erop. In Bahrein is het lunchtijd voor de coureurs. Max Verstappen bijt in een broodje wetende dat hij de snelste man is van het moment.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Red Bull heeft men de smaak lekker te pakken. Ja, Max Verstappen gleed alle kanten op tijdens de eerste paar runs met de RB20, maar nadien hebben we al veel meer stabiliteit in de nieuwe auto waar kunnen kunnen.

De Nederlander klokte, voor wat het waard is, met afstand de snelste tijd van het moment en deed dat op de medium banden. Sterker nog, met zijn tijd was hij al sneller dan de snelste tijd op de openingsdag een jaar geleden. De top drie werd gecompleteerd door Charles Leclerc en Fernando Alonso. Omdat de compounds niet goed doorkomen vanuit de F1, is die informatie niet realtime voorhanden.

Dat andere topteam, Mercedes, hield zich met George Russell achter het stuur nog aardig schuil. Qua pace zien we dat jaarlijks wel bij Mercedes, maar met nog maar 45 ronden op de teller zal men daar de vlag nog niet uithangen.

Verstappen daarentegen was met 66 ronden bovendien productief, maar op dat vlak is er maar één baas boven baas en die luistert naar de naam Fernando Alonso met 77 ronden. Minst productief was Alexander Albon, waarbij het hem niet hielp dat hij met nog een klein halfuur op de klokken zijn auto stil moest zetten.

Aangezien iedereen daardoor de pits opzocht, kon de situatie worden afgehandeld zonder een rode vlag. Minder zichtbare problemen waren er voor Haas F1. Daar kampte Kevin Magnussen met haperingen in het brandstofsysteem.

Bekijk de uitslag van de ochtendsessie hieronder.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training