Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Plaatsen Halo enorme uitdaging'

Red Bull Racing staat erom bekend dat ze vaak pas op het allerlaatste moment hun nieuwe auto klaar hebben. Dit jaar pakt de Oostenrijkse renstal de zaken duidelijk beter aan want de RB14 is vanochtend al gepresenteerd aan het grote publiek. Sterker nog, de RB14 komt vandaag al in actie tijdens een filmdag op Silverstone.

Een vrij unieke gebeurtenis dus, dat Red Bull voordat de eerste testweek begint al de nieuwe wagen in actie kan zien. Ook het team zelf is hierover eerlijk. Op hun eigen site meldt de werkgever van Max Verstappen en Daniel Ricciardo namelijk zelf ook dat ze in het verleden vaak tijd tekort kwamen. Volgens Red Bull is de RB14 juist op tijd klaar omdat er dit jaar weinig is veranderd op het gebied van regelgeving. Alleen de Halo moest op de auto geplaatst worden en dat was volgens het team best nog wel een uitdaging. "Soms is het voor het publiek lastiger te zien wat er zoal is veranderd aan de nieuwe auto ten opzichte van de oude auto. Dat is dit jaar wel anders met het plaatsen van de Halo en het verdwijnen van de haaienvin en de T-wings."

"Ze zeggen wel dat de regelgeving voor 2018 niet veel is veranderd maar het installeren van de Halo was wel een grote uitdaging. Vooral om een chassis te bouwen dat sterk genoeg is om de Halo te ondersteunen. Voor het overige zijn de regels inderdaad weinig veranderd. Dat is dus ook de voornaamste reden dat we dit jaar de nieuwe auto eerder kunnen lanceren dan normaal." "Het patroon van de afgelopen jaren was dat we altijd vrij laat waren. Het was vrij gebruikelijk om de auto klaar te hebben, de nieuwe auto voor het eerst te starten om hem vervolgens direct door te sturen naar Spanje voor de eerste testdag. En dat allemaal op dezelfde dag." "Natuurlijk heeft dat alles een doel maar als het niet nodig is, dan hoeft het niet op die manier. Dit jaar hoefde dat dus niet. We zijn dan ook blij dat de auto klaar is en vandaag al tijdens een filmdag in actie komt zodat we niet onnodig kostbare tijd verspillen tijdens de acht testdagen in Barcelona."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden