Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull pleit voor afschaffen derde testdag: "Waarom niet?"

Als het aan Christian Horner ligt, dan worden er niet meer dan drie testdagen verreden in de Formule 1. Sterker nog, schrap die derde lekker!

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
In de paddock hoor je links en rechts wat geklaag over de geringe testtijd die de coureurs tegenwoordig krijgen. In totaal zijn er namelijk drie testdagen, wat neerkomt op anderhalve testdag per coureur. "Oneerlijk", zo noemde een van de F1-corueurs het, maar Red Bull-teambaas Christian Horner wil daar niets van weten.

Sterker nog, als het aan de Brit ligt, dan kan het aantal nog verder worden teruggeschroefd. "Kijk naar de betrouwbaarheid die er is", zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365. "Op de eerste testdag hadden we één rode vlag en dat oponthoud was al heel snel weer voorbij."

Opschudding

Volgens de Red Bull-man zou het nog voor wat leuke opschudding kunnen zorgen als er na twee testdagen meteen wordt begonnen met het Formule 1-seizoen. "De reglementen zijn vrij stabiel, dus je zou in plaats van meer testdagen juist kunnen kijken naar minder testdagen, zeker met de kennis dat er zoveel races op de kalender worden gestampt."

"Waarom niet gewoon twee testdagen, om vervolgens meteen te gaan racen! Het zorgt aan het begin van het seizoen misschien ook een beetje voor een door elkaar geschud speelveld. Is dat nou een slecht iets? Vervolgens heb je als team nog een lang seizoen om alle problemen uit te vogelen", klinkt hij serieus.

"Met de huidige motor, met de huidige reglementen, is de huidige drie dagen meer dan genoeg. Zeker met de filmdagen die we erbij hebben", aldus de teambaas, die benadrukt dat het in 2026 wel weer een heel ander verhaal zou zijn, want dan treden er nieuwe regels in werking. "Alles is dan nieuw, van het chassis tot aan de motor, dus dat is weer heel anders."

Poll

Hoeveel testdagen is vandaag de dag genoeg?

keer gestemd

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië