Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull pleit voor simpele regelgeving in Formule 1

Na de ietwat kleurloze vertoning tijdens de GP van Australië wordt er van alle kanten dringend een beroep gedaan op Liberty Media om de Formule 1 een andere richting op te sturen.

Met de huidige Formule 1 bolides is inhalen nagenoeg niet meer mogelijk en ook het feit dat Mercedes al jaren heer en meester is, zorgt ervoor dat de Formule 1 beroofd is van spektakel. Om dit te doorbreken doet Red Bull's teambaas Christian Horner nu een dringende oproep aan Liberty Media. "Wat mij betreft heeft de introductie van het huidige motorreglement ontzettend veel schade aan de Formule 1 toegebracht. Als je naar het totale plaatje kijkt, dan denk ik dat de regelgeving voor zowel het chassis als de motor veel te ingewikkeld is. Dat zorgt voor enorme kosten maar ook de verschillen tussen de teams worden zo steeds groter. Het moet een stuk eenvoudiger worden." "We moeten terug naar de basis waarin alles weer draait om de coureur ", aldus Horner in gesprek met Crash.net.

Volgens de teambaas van Max Verstappen en Daniel Ricciardo moeten de coureurs weer het verschil gaan maken in de Formule 1 en niet de motoren. Hierdoor haken volgens Horner ook vele fans af. "We willen dat de beste coureurs het tegen elkaar opnemen. Natuurlijk hou je altijd wel verschillen tussen de teams, zelfs als iedereen hetzelfde budget heeft. Dan nog heb je teams die beter presteren dan anderen. Dat hoort ook bij de competitie en zien we ook in andere raceklassen maar het moet weer draaien om de coureurs." Vanaf 2021 wordt het nieuwe motorreglement van kracht en Liberty Media heeft al aangegeven dat ze streven naar meer standaardisering in de Formule 1. Zo wordt er onder meer gesproken over het afschaffen van de MGU-H en moet ook de integratie tussen de motor, het chassis en de versnellingsbak eenvoudiger worden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"