Red Bull probeert Ticktum alsnog aan een superlicentie te helpen

21 sep. 2018 12:00 René Oudman 0 reacties
Wie rijdt er volgend seizoen voor het team van Toro Rosso? Daniil Kvyat lijkt zich op te maken voor een verrassende terugkeer bij het Italiaanse team, de mogelijkheid bestaat dat de Rus in het weekend van de Russische Grand Prix wordt gepresenteerd. Het team heeft echter natuurlijk twee zitjes: wie het tweede zitje zal bezetten, is nog onduidelijk.

Nadat Pascal Wehrlein besloot om in goed overleg met Mercedes het contract aldaar op te zeggen, gingen stemmen op die beweerden dat de Mauritiaanse Duitser zijn vizier weleens op Toro Rosso gericht zou kunnen hebben. In een eerder stadium werd de naam van Jean-Éric Vergne al genoemd, ook Red Bull-junior Dan Ticktum (19) schijnt een kanshebber te zijn.

Ticktum heeft echter één groot probleem: hij heeft amper punten gescoord om een superlicentie te bemachtigen. Slechts twee stuks staan er momenteel officieel achter zijn naam. Mocht Ticktum kampioen worden in het Europese Formule 3-kampioenschap, de titelstrijd waarin hij anno 2018 zijn kunsten vertoont, dan kunnen er dertig stuks bovenop het huidige aantal worden geteld. Nieuwbakken Formule 1-coureurs moeten tenminste veertig licentiepunten hebben gescoord.

Red Bull is van plan om Ticktum in de tussentijd aan punten te laten komen, al heeft de Brit het natuurlijk in eigen hand door races en kampioenschappen te winnen. Racingnews365 heeft vanuit een betrouwbare bron vernomen dat het energiedrankjesmerk getracht heeft de Macau Formule 3-race met terugwerkende kracht licentiepunten op te laten leveren, op dit moment zouden ze van plan zijn om Ticktum in een regionaal Formule 3-kampioenschap uit te laten komen. Overigens beweert de coureur in kwestie wél voldoende punten te hebben als hij het F3-kampioenschap wint.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen