Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull-problemen, -dominantie en verrassende winnaar GP Bahrein voorspeld

Het zal toch niet? Max Verstappen en Red Bull zijn de absolute topfavorieten voor de openingsrace in Bahrein, maar Sky-analist Damon Hill denkt dat het team en zijn coureurs tegen problemen aan gaan lopen. Zijn mede-analisten gaan daar overigens niet helemaal in mee.

Verstappen Piastri Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het Formule 1-seizoen staat op het punt van beginnen. Het feest barst komend weekend los in Bahrein, waar de eerste Grand Prix op het programma staat. Vorige week mochten de tien teams en de twintig coureurs ook al buiten spelen op het Bahrain International Circuit, waar er tijdens de testdriedaagse duizenden ronden werden gereden.

In de F1 Nation Podcast schuiven voormalig coureurs Damon Hill en Pedro de la Rosa aan om vooruit te blikken op het seizoen. Wat viel hen op tijdens de testdagen? "Er is zoveel gebeurd", antwoordt De La Rosa. "Iedereen had het over de looks van de auto's, van de sidepods, maar hét onderwerp van gesprek was natuurlijk de Red Bull. Niet alleen vanwege het andere concept, maar ook vanwege de eerste testdag. Max vloog toen al."

"Het is lang geleden dat ik iemand zo'n gat heb zien slaan tijdens de eerste meters van de testdagen. Daarna hebben ze denk ik meer brandstof in de auto gegooid, om minder snel te gaan! Hoe snel en anders Red Bull was, was het onderwerp van gesprek."

Hill beaamt dat en wijst een opvallend moment aan tijdens de testdagen. "Je zag het live gewoon gebeuren. Op een gegeven moment had Max een run gedaan en Adrian Newey was met Verstappens engineer, GP, aan het praten. Aan de pitmuur lachen ze, want ze realiseerden zich hoe snel hun auto is. Waarschijnlijk besloten ze daarna dat ze de pace wat moesten verbergen."

Presentator Tom Clarkson viel dat ook op. "Daarna ging het plan om een kwalificatiesimulatie uit te voeren - als dat plan er was - het raam uit. Dat gevoel kreeg ik in ieder geval. Vrijdagavond stond ik een half uur langs de baan terwijl Max een lange run simuleerde. Als een metronoom kwam hij voorbij, elke ronde opnieuw. Die Red Bull ligt een stap voor op de rest."

Voorspellingen

Toch kiest Damon Hill voor een opvallende volgorde als de voormalig coureurs worden gevraagd naar hun voorspellingen voor het komende raceweekend. Hij gokt er namelijk op dat Red Bull tegen problemen aanloopt. "Mijn podium? In omgekeerde volgorde Fernando Alonso op de derde plek en dan Checo Perez op de tweede plek."

"De winnaar wordt, en iedereen zal daardoor stomverbaasd zijn, Lewis Hamilton! Hij gaat winnen, want beide Red Bulls gaan tegen problemen aanlopen, door oververhitting of een dergelijk technisch probleem waar ze nog geen zicht op hadden in aanloop naar de eerste race."

De La Rosa gaat daar zeker niet in mee. Het wordt een Red Bull-feestje, zo voorspelt hij. Maar daarbij rekent hij wel buiten zijn eigen team, want de Spanjaard is een ambassadeur van Aston Martin. "Ik zal de namen van Fernando of Lance niet noemen, want dat zal niet eerlijk zijn. Ik heb al te veel informatie."

"Een Ferrari, ik denk Carlos, wordt derde", zo wijst hij naar zijn Spanjaard. "Checo zal de tweede plek opeisen en op de bovenste trede staat Max. Dat is mijn gok en dat is wat we tijdens de testdagen denk ik hebben geleerd over de rangorde."

Tot slot kiest ook Sky-presentatrice Natalie Pinkham voor een winnende Verstappen, maar wel twee andere podiumklanten naast de Nederlander. "Ik kies voor Lando Norris op de derde plek, met Charles Leclerc op twee en Max als winnaar", zo besluit zij de voorspelronde van het podcastpanel.

Ook interessant:

Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten

De balans opmaken? Een lastige opgave, maar één ding lijkt zo klaar als een klontje. Verstappen en Red Bull staan er extreem goed voor, toch Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China