© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: Promotie Gasly bewijst effectiviteit opleidingsprogramma'

22 aug. 2018 14:00 Jan van der Burgt 2 reacties
De promotie van Pierre Gasly naar Red Bull is hét bewijs dat het opleidingsprogramma van Red Bull zeer goed werkt. Dat stelt Christian Horner met gepaste trots.

Pierre Gasly werd deze week aangekondigd als de opvolger van Daniel Ricciardo bij Red Bull. Ondanks zijn relatief geringe ervaring in de Formule 1 was hij de meest logische optie voor het team dat aan het begin van dit decennium zo dominant was. Dat gegeven is volgens Red Bull-teambaas Christian Horner hét bewijs dat het opleidingsprogramma van Red Bull werkt:

"Met Pierre Gasly zetten we opnieuw een veelbelovende jonge rijder in de Red Bull. Hij treedt daarmee in de voetsporen van jongens als Sebastian Vettel, Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Die jongens hebben allemaal hetzelfde traject afgelegd om uiteindelijk bij ons uit te komen", zo legt Horner voor de camera van Motorsport.com uit.

Horner noemt zomaar vier namen van coureurs die vandaag de dag allemaal geroemd worden om hun erelijst of om hun talent. Zonder de steun van Red Bull was dat volgens de Engelsman nooit het geval geweest: "De filosofie van Red Bull om te investeren in jonge talenten betaalt zich overduidelijk uit. Zonder de inmenging van Red Bull hadden deze jongens het mogelijk nooit zo ver geschopt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen