Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull raakt niet in paniek door groot verschil tussen Verstappen en Norris

Red Bull en Max Verstappen keken in Zandvoort tegen een flinke achterstand aan ten opzichte van Lando Norris in de McLaren-bolide, maar toch maakt men zich bij de Oostenrijkse renstal niet druk.

norris Verstappen race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In 2023 was het nog heel normaal voor Max Verstappen om iedere race als winnaar over de eindstreep te komen met een voorsprong van twintig seconden, maar in Zandvoort bleek wel dat er inmiddels niets meer over is van die dominantie. De Nederlander kwam in de Noord-Hollandse duinen wel als tweede over de streep, maar dat deed hij pas 22 seconden na winnaar Lando Norris. 

Dat gat lijkt van buitenaf toch aanzienlijk alarmerend, maar Red Bull-teambaas Christian Horner denkt daar net iets anders over. Hij legt tegenover onder meer RacingNews365 uit waarom. "Ik denk dat we vooral moeten racen met het kampioenschap in ons achterhoofd. Dit jaar zagen we al zeven verschillende coureurs een race winnen, dus dat verandert ook een hoop aan je mindset."

"Als je niet kan winnen, weet je gewoon dat je de schade moet beperken en zoveel mogelijk punten moet scoren. En het is natuurlijk niet ideaal om met een gat van 22 seconden verslagen te worden op eigen bodem, maar het toont wel aan dat er van alles mogelijk is als je de auto in de juiste window weet te krijgen op bepaalde circuits."

Terwijl men in de paddock dus speculeert over een nieuwe dominante periode van McLaren of een nog verdere ondergang van Red Bull, lijkt Horner er juist voor te kiezen de boel te bagatelliseren. "We zijn hier echt niet door van ons stuk gebracht of iets in die richting. Het zorgt er juist voor dat we nu onze focus weer kunnen aanscherpen en dat we onszelf eraan kunnen herinneren dat we het tij echt moeten keren. We moeten de oplossing zien te vinden."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull